totalni raspad sistema

Zinedine Zidane broji posljednje dane u Realu; čelnici kluba već su pronašli 'spasitelja'

21.10.2019 u 14:02

Bionic
Reading

Subotnji poraz Real Madrida na Mallorci definitivno je presudio Zinedineu Zidaneu. Španjolski mediji uvjereni su kako će Zizou momčad 'kraljeva' voditi još samo u utorak u Ligi prvaka na gostovanju kod Galatasaraya, a potom će sam odstupiti. Predsjednik Reala Florentino Perez već je pronašao zamjenu...

Potonuo je Real u subotu na Mallorci, izgubio je 1:0 i taj je poraz prelomio sudbinu Zinedinea Zidanea na klupi 'kraljeva'. Nije mu pomoglo ni to što za tu utakmicu nije mogao računati na ozlijeđene Modrića, Balea, Vazqueza, Kroosa, Nacha, Asensija...

Španjolski mediji bliski 'kraljevskom klubu' donose kako je Zidane još jednom odlučio otići kao gospodin, navodno je dogovor da sam odstupi nakon utakmice s Galatasarayem iako su mnogi uvjereni kako bi i bez toga najvjerojatnije dobio otkaz. Bez obzira na to što bi mu u tom slučaju Real morao isplatiti čak 28 milijuna eura odštete.

Ovako će odstupiti sam i dobiti trećinu zajamčene mu 'otpremnine' jer je - barem tako tvrde izvori bliski svlačionici Reala - i sam svjestan da više ništa ne može napraviti kako bi pokrenuo raštimanu i ozljedama desetkovanu momčad.

Zidane je navodno potpuno 'potonuo', nakon poraza od Mallorce nije uopće razgovarao s igračima, a ni na nedjeljnom treningu nije bilo ništa bolje. Gotovo je sigurno da je izgubljeno povjerenje na relaciji trener-igrači, teško da se ovako loše stanje može u kratkom vremenu popraviti.

  • +3
La liga, Mallorca - Real Madrid Izvor: EPA / Autor: JUAN CARLOS CARDENAS

U isto je vrijeme predsjednik Reala Florentino Perez krenuo u akciju. Navodno je odmah u subotu nakon poraza okrenuo dobro poznati broj telefona. A s druge strane linije bio je nitko drugi do Jose Mourinho. Portugalac je tri sezone vodio Real, ali je konstantno bio u ratu s medijima, a navodno je zaratio i s kapetanom Sergijem Ramosom. A baš je Ramos na čelu skupine igrača koji se otvoreno protive Mourinhovom povratku na Santiago Bernabeu.

No, Perez će učiniti sve kako bi klub izvukao iz ove krizne i vrlo kaotične situacije, a Ramosa se u tom nastojanju neće previše pitati. Jose Mourinho u ovom trenutku figurira kao jedino rješenje i spasitelj posrnulog velikana. Jer treba izvući momčad kojoj bi eventualni kiks na gostovanju kod Galatasaraya praktički značio i oproštaj od Lige prvaka, a ispadanje iz LP-a znači i opasno smanjena zarada. To si 'kraljevski klub' ne smije dozvoliti. Ako netko može pokrenuti igrače,to je definitivno Jose Mourinho.