kako ga zadržati?

Zlatko Dalić dobio nemoralnu ponudu; može li izbornik odoljeti zovu saudijskih milijuna?

21.10.2019 u 11:40

Bionic
Reading

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju 16. studenog na Rujevici očekuje odlučujuća utakmica za plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine. Pobjedom bi izbornik Zlatko Dalić u posljednjem kolu potvrdio odlazak na EURO, a mogla bi to biti njegova posljednja akcija na klupi reprezentacije

Nije tajna kako je hrvatski izbornik Zlatko Dalić 'vruća roba'. Još od Svjetskog prvenstva u Rusiji prošle godine i osvajanja drugog mjesta Dalić je 'pod pritiskom'. Ponude stižu sa svih strana, no Dalić je - nakon podosta natezanja - ipak ostao na mjestu hrvatskog izbornika u aktualnom ciklusu do završetka Eura 2020. godine.

Daliću je tako u kolovozu prošle godine 'podebljana' plaća te on kao zaposlenik HNS-a zarađuje nešto više od milijun eura na godinu, no to je doslovno sitniš u odnosu na ono što su mu tih dana nudili neki kineski klubovi, a bilo je i ponuda s Arapskog poluotoka gdje je Dalić već ranije uspješno radio kao trener.

Situacija se u proteklih godinu i nešto sitno dana primirila, Dalić je odradio Ligu nacija i kvalifikacije za EP 2020. godine, ali posao još završio nije. Ostala je utakmica posljednjeg kola kvalifikacija, 16. studenog na Rujevici protiv Slovačke u kojoj moramo potvrditi plasman na Euro.

No, mir uoči odlučujuće utakmice iznenada je prekinula nemoralna ponuda koja je na adresu Zlatka Dalića stigla iz Saudijske Arabije. Tamošnji mediji navode kako je baš hrvatski izbornik najveća želja vlasnika najvećeg i najbogatijeg kluba - Al Ittihada! Na klupi istog kluba nedavno je sjedio bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić koji je imao ugovor od oko šest milijuna dolara, pa je za vjerovati da Daliću nije ponuđeno ništa manje od toga.

  • +45
Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, skupina E, 7. kolo, Wales - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Al Ittihad je u problemima, dosadašnji trener, Čileanac Jose Luis Serra, smijenjen je zbog loših rezultata i prvi je izbor za njegovog nasljednika baš Zlatko Dalić koji je u karijeri već uspješno radio na Arapskom poluotoku - vodio je Al Faisaly i Al Hilal u Saudijskoj Arabiji te Al Ain u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Realno, teško je za očekivati da će Zlatko Dalić tek tako 'dignuti sidro' i napustiti reprezentaciju. Još je ranije potvrdio kako je njegov cilj izboriti plasman na Euro 2020. godine te tamo napraviti zapaženi rezultat i na drugom velikom natjecanju u nizu. A nakon toga... Ponuda će biti i dalje, vjerojatno i puno izdašnijih. Ako s reprezentacijom ponovi makar i dio uspjeha iz Rusije milijunski ugovor neće ga zaobići.

  • +8
Zlatko Dalić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić