NK Novi Marof

Zbog novog pravila od milijunskog transfera dobro je zaradio i prvi Ivanušecov klub

13.09.2023 u 14:04

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatski nogometni reprezentativac Luka Ivanušec iz zagrebačkog Dinama otišao u nizozemski Feyenoord, zadovoljni su i u njegovom matičnom klubu

Naime nogometni klub Novi Marof, u kojem je Luka Ivanušec započeo karijeru, također ima pravo na naknadu od milijunskog transfera. A sve zbog novih pravila, koja su na snazi nešto više od godinu dana, prema kojima svaki inozemni transfer igrača klubu u kojem je prvi put bio registriran donosi jedan posto ukupnog iznosa transfera.

Potvrdio je to za evarazdin.hr Nenad Horvatić, predsjednik Županijskog nogometnog saveza.

'To znači da ako je transfer Luke bio oko osam milijuna eura, Nogometni klub Novi Marof dobit će 80 tisuća eura od tog transfera. To nikad prije tako nije bilo i jedan posto također ide Županijskom nogometnom savezu', kazao je Horvatić.

'Sredstva ćemo onda uložiti u daljnji razvoj infrastrukture i neke druge projekte. Novom Marofu će tako doći dvogodišnji budžet, nije to malo. To je samo dokaz da se od vrhunskih igrača ipak nešto vrati', dodao je Horvatić.

Ovo pravila svakako je spas za male klubove u kojima su svoju prvu registraciju imali nogometaši koji su kasnije ostvarili milijunske transfere. A s vremenom će se vidjeti da je to pravi put kojim je krenula Uefa.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

  • +42
Luka Ivanušec u suzama se oprostio od Dinama Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL