novi izazovi

Luka Ivanušec potpisao za Feyenoord pa se ispričavao: Oprostite što ste čekali...

26.08.2023 u 08:43

Bionic
Reading

Nizozemski nogometni prvak Feyenoord potvrdio je kako je 24-godišnji hrvatski reprezentativni veznjak Luka Ivanušec njegov novi član te je potpisao ugovor do ljeta 2028. godine

Čitavo ovo ljeto spekuliralo se kad će Luka Ivanušec (24) prijeći iz Dinama u Feyenoord, a transfer se dogodio dan nakon prve utakmice 4. pretkola Europske lige u kojoj je Dinamo svladao prašku Spartu 3:1, a Ivanušec se na oproštaju od Maksimira oprostio golom.

'Ovo je veliki korak za mene. Oprostite što ste toliko čekali, potrajalo je jer Dinamo je imao važnu utakmicu. Najvažnije je da sam sada ovdje. Klub i navijači su mi dali osjećaj da stvarno žele moj dolazak. Nadam se kako ću biti važan dio momčadi svojim golovima i asistencijama', rekao je Ivanušec po dolasku u Rotterdam.

Ivanušec je karijeru započeo u Lokomotivi iz koje je 2019. stigao u Dinamo te je odigrao 173 utakmice za 'modre'.

Iza njega su odlične izvedbe u 2023. godini dosada, bio je proglašen za najboljeg igrača Dinama u proljetnoj polusezoni, a početom ove sezone je zablistao hat-trickom protiv Astane u 2. pretkolu Lige prvaka. Za reprezenaciju je dosada Ivanušec odigrao 14 utakmica.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Procjenjuje se kako je vrijednost transfera oko 8 milijuna eura.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Ranije u petak Dinamo je napustio i reprezentativni golman Dominik Livaković koji karijeru nastavlja u turskom Fenerbahčeu, dok je ranije ovoga tjedna reprezentativni stoper Josip Šutalo preselio u drugog nizozemskog velikana Ajax.

Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport/tportal
  • +42
Luka Ivanušec u suzama se oprostio od Dinama Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL