BRAVO DEČKI!

Zanoški i Kelava skupili 10.000 kuna za klince

06.12.2012 u 19:26

Bionic
Reading

U zanimljivom nogometnom nadmetanju Kelava i Zanoški su, u svrhu prikupljanja donacija za humanitarnu Zakladu '10 goals', sa svojim suigračima i prijateljima prikupili 10.000 kuna

Koliko veliko srce imaju i kakvi su humanitarci pokazali su danas na stadionu Hitrec - Kacijan hokejaš Medveščaka Tom Zanoški i vratar  Dinama Ivan Kelava. U zanimljivom nogometnom nadmetanju koje je organizirao Tom Zanoški, a u svrhu prikupljanja donacija za svoju humanitarnu Zakladu '10 goals' sa svojim suigračima i prijateljima prikupili su 10.000 kuna. Prikupljena sredstva namijenjena su dječjim domovima, mladim i nadarenim sportašima te obiteljima slabijeg imovinskog stanja, koji će sada sigurno imati puno ljepše i sretnije božićne i novogodišnje blagdane.

Tom Zanoški pokazao je da se jednako dobro snalazi s nogometnom loptom, kao i sa hokejaškim pakom, pa je tako nekoliko puta lopta upućena s 11 metara završila iza leđa Ivana Kelave. Iako su mnogi prisutni mogli uživati u nogometnim majstorijama Toma Zanoškog i golmanskim bravurama Ivana Kelave, ipak je humanitarna nota dominirala cijelim događajem. Uz Zanoškog i Kelavu i njihovi suigrači pokazali su svoju socijalnu osviještenost, rado se uključivši u cijelu akciju dajući veliku podršku Zakladi '10 goals'.

'Hvala svima koji su došli, koji su podržali moju zakladu i koji će donacijom svojih sredstava razveseliti mnogo mladih, ali i one kojima će ova sredstva donijeti veselije i toplije blagdane. Hvala i Ivanu Kelavi i igračima Dinama što su se uključili u akciju, ali hvala i mojim suigračima koji su mi bili potpora prilikom izvođenja kaznenih udaraca. Dio sredstva Zaklada će dati za kupnju Božićnih poklona djeci i mladima iz Dječjeg doma Laduč - prema njihovim Božićnim željama, a koji će im biti uručeni već u subotu na humanitarnom druženju navijača Medveščaka u Domu sportova', rekao je Zanoški i dodao:

'Također ćemo poklonima i poklon paketima razveseliti i djecu i mlade iz Dječjeg doma Sv. Josip za nezbrinutu djecu iz Hrvatskog Leskovca, kojima želimo uljepšati ovogodišnje Blagdane. Ono na što sam izrazito ponosan je da Zaklada sufinancira Filipa Bankovića, dječaka koji se bavi sportskim plesom, međutim, zbog teške financijske situacije u kojoj se nalazi obitelj, treninzi i odlazak na natjecanja postali su upitni, pa će mu zaklada donirati sredstva za odlazak na natjecanje u Kočevje i kupit ćemo mu opremu za ples. Također želim naglasiti da ćemo uoči Božića sa poklonima i namirnicama donirati i pet siromašnih i socijalno ugroženih obitelji iz cijele Hrvatske s kojima sam u stalnom kontaktu. Vjerujem da ćemo i u danima koji dolaze kroz razne akcije, donacije, poklone razveseliti još puno mladih'.

Uz hokejaše Medveščaka i igrače Dinama potporu Zanoškom i Kelavi te Zakladi '10 Goals' došli su dati i proslavljeni hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc, nekadašnja hrvatska skijaška reprezentativka Nika Fleiss, te trenutačno najbolji vaterpolo vratar svijeta Josip Pavić. Uz podršku, svoju potporu Zakladi dali su i kroz donacije te su na najbolji mogući način obilježili ovo lijepo i zanimljivo druženje.