problemi za mercedes

Zabrinuti Lewis Hamilton iskreno je priznao da bi ovo mogla biti teška sezona: Imamo pouzdan bolid, ali...

22.03.2022 u 13:26

Bionic
Reading

Ferrari je odnio dvostruku pobjedu na prvoj utrci nove sezone Formule 1 za Veliku nagradu Bahraina. Odmah iza njih bili su Mercedesi, Lewis Hamilton ciljem je prošao kao treći, a George Russell bio je četvrti. Problem? Mercedesi su bili sporiji čak 10 sekundi...

Neki će reći kako je Lewis Hamilton imao razloga za zadovoljstvo nakon trećeg mjesta na utrci za Veliku nagradu Bahraina. Srušio je Hamilton još jedan rekord kojeg je držao Michael Schumacher i to onaj od 15 sezona u nizu (1992. do 2006.) tijekom kojih je imao barem jedno postolje, a stigao do rekordne 250. utrke u kojoj je osvajao bodove.

No, sve je to mala utjeha za Hamiltona koji je nakon utrke iskreno priznao da bi ovo mogla biti teška sezona za Mercedes. Sljedeća je utrka ona za Veliku nagradu Saudijske Arabije koja se vozi već ovog vikenda, 27. ožujka. A Mercedesi će teško biti konkurentni na stazi jer su Hamilton i George Russell u prvoj utrci zaostajali više od pola minute za pobjednikom Charlesom Leclercom u Ferrariju. Mercedese je na kraju 'spasio' Safety Car, pa su na kraju kasnili 'samo' 10 sekundi, a Hamilton je uhvatio i treću poziciju...

  • +12
Formula 1, VN Bahreina Izvor: EPA / Autor: ALI HAIDER

'Imamo pouzdan bolid, ali oni su puno brži. No, toga smo već svi bili svjesni i prije utrke', kazao je Lewis Hamilton i dodao:

'Teško mi je bilo voziti, jer nam je nedostajalo brzine, ali uvijek može biti gore.'

Od Mercedesa ne treba očekivati senzaciju niti na drugoj utrci, za Veliku nagradu Saudijske Arabije 27. ožujka.

'Ne, ne mislim da ćemo biti nešto posebno brži. Ali, puno samo naučili u Bahreinu. Ferrarijeva je pravocrtna brzina - kao i Red Bullova - vrlo brza. No, njihova se izvedba kroz zavoje poprilično razlikuje od naše. Nadam se da ćemo za sljedeću utrku uspjeti pronaći neka poboljšanja, ali za glavni problem brzine mislim da ćemo trebati malo vremena', zaključio je Hamilton.