U Cardiffu po Euro

Wales 10 godina nije izgubio kod kuće, ali Hrvatskoj ne mogu ništa; statistika je na strani 'vatrenih' uoči dvoboja koji može riješiti sve

13.10.2019 u 18:02

Bionic
Reading

Hrvatska i Wales su igrali šest međusobnih susreta, a današnji domaćini nisu slavili niti jednom

Hrvatska danas u 20:45 gostuje u Cardiffu gdje će protiv Walesa tražiti pobjedu koja bi joj osigurala nastup na Europskom prvenstvu iduće godine. Izbornik Zlatko Dalić neće moći računati na Marcela Brozovića koji je protiv Mađarske u Splitu dobio žuti karton koji ga je eliminirao s utakmice protiv Walesa, a njega će vrlo vjerojatno zamijeniti Mateo Kovačić.

Priliku od prve minute mogli bi dobiti i Nikola Vlašić koji će uskočiti umjesto Ivana Rakitića, te Josip Brekalo koji će zamijeniti Antu Rebića kojem je potreban odmor.

"Nema potrebe da srljamo. Nemamo pritisak po tom pitanju, ali mi se ne znamo braniti i igrati bunker. Ne mogu od takvih igrača tražiti da se brane i igraju na bod. Došli smo po Europsko prvenstvo. Obrana će biti jako važna i ako to uspijemo, imat ćemo šansu prema naprijed. Ne možemo očekivati da ćemo doći na njihov stadion i razbiti ih", rekao je Dalić uoči utakmice.

Wales je u vrijeme dok je Hrvatska pobjeđivala Mađarsku na Poljudu odigrao remi sa Slovačkom i pobjeda protiv 'vatrenih' za njih bi bio ogroman korak prema Euru s obzirom na to da imaju utakmicu manje od druge Slovačke. Velšani nisu kod kuće izgubili u kvalifikacijama gotovo deset godina, ali statistika je ipak na strani Hrvatske.

U lipnju je Hrvatska na domaćem terenu slavila sa 2:1, a Wales nam očito leži s obzirom na to da nas nisu pobijedili niti jednom u šest utakmica koliko smo odigrali. Dapače, samo jednom su izvukli remi, dok je u ostalih pet susreta slavila Hrvatska.

Iako je Wales slavio na zadnje četiri domaće utakmice, Hrvatska je izgleda prejak protivnik za Garetha Balea i društvo. U idućem kolu Wales gostuje kod Azerbajdžana, a onda dočekuje i Mađarsku kod kuće pa nemaju imperativ pobjede nad Hrvatskom, dok će Vatreni priliku za popravak u slučaju negativnog rezultata imati doma protiv Slovačke za nešto manje od mjesec dana.

  • +28
Cardiff: Okupljanje navijača u središtu grada uoči utakmice između Walesa i Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL