ISKRENE RIJEČI ODJEKNULE

Pred Hrvatskom važna bitka za Euro, a u isto vrijeme opet se zakuhalo oko Ivana Rakitića

13.10.2019 u 14:11

Bionic
Reading

I dok hrvatsku nogometnu reprezentaciju očekuje kvalifikacijska utakmica za Euro 2020. protiv Walesa (20.45 sati) u isto vrijeme španjolski mediji razglabaju o budućnosti Ivana Rakitića

Ivan Rakitić vratio se u nacionalnu vrstu, a izbornik Zlatko Dalić mu je ukazao povjerenje od prve minute protiv Mađarske na što mu se naš veznjak odužio jako dobrom izvedbom na terenu.

Uoči tog dvoboja u Splitu Rakitić je bio na novinskoj konferenciji na kojoj je govorio o svojoj budućnosti u Barceloni. Tamo je dolaskom pojačanja na Camp Nou izgubio mjesto u prvom sastavu te trenutačno ima slabu minutažu bez obzira što ga navijači obožavaju što su pokazali par puta velikim ovacijama kada je ulazio u igru.

'I ja bih rado znao što je razlog moje situacije u Barceloni. U nogometu se događaju stvari koje ne možemo uvijek razumjeti, ali ih moramo ispoštivati. Neugodno i teško mi je, jer sam naviknuo igrati. Krivo mi je, jedva se čekam vratiti na teren jer tamo mi je najljepše. Moja je želja da igram, a ne da samo budem dio te momčadi', jasan je bio Rakitić koji s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2021.

  • +37
Hrvatska - Mađarska, kvalifikacije za Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Rakitićeve iskrene riječi kako želi igrati prenijeli su i španjolski mediji, a sada dnevnik AS smatra kako si je hrvatski reprezentativac svojim istupom možda odredio sudbinu u katalonskom velikanu odnosno da će ga klub prodati.

'Barcelona je postavilia rok od dva mjeseca da vidi kako će se razvijati situacija s Rakitićem. Međutim, trenutačno klub je spreman pustiti hrvatskog veznjaka da ode u siječanjskom prijelaznom roku', piše AS koji dodaje kako ga klub ne želi izgubiti, ali da ako ne dođe do promjene da je razlaz izgledan.

  • +6
Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić Izvor: EPA / Autor: KIYOSHI OTA