EHF REKAO 'DOSTA'

Vujovićevo sramotno ponašanje na utakmici protiv hrvatske momčadi došlo na naplatu

16.03.2018 u 18:51

Bionic
Reading

Disciplinska komisija Europske rukometne federacije (EHF) suspendirala je Veselina Vujovića zbog neprimjerenog ponašanja na utakmici EHF kupa između Nexea i Kopera (29:24)

Vujović je poznat po svojem temperamentnom vođenju utakmica, ali on u tome zna 'debelo' pretjerati. Rukometni stručnjak sramotno se ponašao u Našicama, rezultat nije išao u korist njegove momčadi, pa je odlučio napraviti svoj uobičajeni pritisak na suce, ali na ružan način.

Vrijeđao je djelitelje pravde, češke suce Lukasa Friesera i Radoslava Kavulica, ali se nije samo zaustavio na verbalnim uvredama, nego je tu bilo i fizičkog kontakta odnosno povlačenja. Pred oko dvije tisuće gledatelja, slovenski izbornik koji vodi i Koper, prvo je dobio žuti, a zatim i crveni karton, te je uz burna gestikuliranja napustio teren.

  • +10
Nexe - Koper, Kup EHF-a - 4. kolo, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Emica Elvedji / CROPIX

Susret je igran prije nešto više od deset dana, a Disciplinska komisija kaznila ga je suspenzijom od tri utakmice zabrane vođenja slovenskog kluba. Tako ga neće biti na klupi 24. i 31. ožujka protiv finskog Cocksa i njemačkog Göppingena, a ukoliko preostalu treću utakmicu ne odradi u sljedeće dvije godine ona će se izbrisati.

Inače, ovakvo ponašanje Vujovića nije ništa novo, imao je i u prošlosti takvih ispada, a posljednji se dogodio na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj dok je vodio Sloveniju. Najviše je poludio u dvoboju s Njemačkom kada je zbog sudačke odluke (naknadno dosuđen sedmerac za Nijemce poslije iseka vremena) ostao bez pobjede.

Tada je čak u jednom trenutku stao na gol kako bi branio sedmerac, a kasnije je pred novinarima izrekao puno ružnih stvari na račun EHF-a.

'Da želio sam napraviti sprdnju, neki šou. Oni su već ionako napravili cirkus od rukometa, pa zašto se ne bih priključio? Napravili su ovaj sport smiješnim, jer ga vode debili', govorio je tada Vujović.

Veselin Vujović protestira odlaskom na gol protiv njemačke