PROMIJENJENE POVIJESNE KNJIGE

Pao fenomenalan rukometni rekord; Hrvati zamalo sve pokvarili...

14.03.2018 u 13:29

Bionic
Reading

RK Vardar je u svojoj zadnjoj utakmici regularnog dijela SEHA lige svladao našički Nexe 29:25 (11:12) te postavio novi rekord rukometnog regionalnog natjecanja

Aktualni europski prvaci brane i naslov u SEHA ligi, a bilo bi pravo čudo da ne osvoje novu titulu (ukupno četvrtu) i to ne samo zato što je Final Four u Skopju nego i jer su jednostavno kvalitetniji od svojih konkurenata u regiji koji sudjeluju na završnom turniru (PPD Zagreb, Celje, Meškov Brest).

Vardar je moćan, a dokazao je to uvjerljivim prvim  mjestom u regularnom dijelu pri čemu su Makedonci srušili rekord natjecanja od kada ono broji 10 momčadi. Naime, klub iz Skopja upisao je 17 pobjeda i jedan remi, osvojena su 52 boda, pa je tako nadmašen učinak mađarskog Veszprema iz ligaškog dijela (prije je igrao u SEHA ligi) koji je u sezoni 2014/15 imao 51 bod (17 pobjeda i 1 poraz) te u sezoni 2015/16 50 bodova (16 pobjeda i dva remija).

Inače, prve sezone 2011/12 i Zagreb i Vardar su nakon regularnog dijela imali 53 boda (Tatran Prešov 52), ali je tada u prvenstvu bilo 12 klubova, dakle bila su 22 kola (četiri više nego sada).

Spomenimo kako je Vardar do bodova potrebnih za rekord došao kod kuće i to protiv hrvatskog predstavnika Nexea, ali nije mu bilo lako. Našićani su vodili na poluvremenu 12:11, ali je makedonski sastav preokrenuo i pronašao put do pobjede.

SEHA liga, Vardar - Nexe, 18. kolo, 2017/18. Izvor: Društvene mreže

'Nexe se dobro pripremilo. Mi smo prvo poluvrijeme bili slabi, borili smo se žestoko, ali rezultat nije bio dobar. U nastavku smo zaigrali bolje, momčadski i dohvatili povijest. Sada se moramo pripremiti za Final Four SEHA lige i četvrtfinale Lige prvaka,' rekao je Igrač Vardara Igor Karačić.

  • +9
RK Zagreb - RK Vardar, 15. kolo SEHA lige, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

'Čestitam Vardaru što je ovom pobjedom promijenio povijesne knjige rekorda i što smo i mi bili dio toga. Zadovoljan sam predstavom svojih igrača, posebno mlađih koji su na pravi način iskoristili priliku da zaigraju protiv Vardara', izjavio je trener Nexea Hrvoje Horvat.

Dodajmo kako su najbolji u redovima pobjedničke momčadi bili Hrvati – Cindrić sa sedam i Čupić sa pet pogodaka koji su tako spriječili hrvatsku momčad da ne napravi iznenađenje i pokvari slavlje, a kod gostiju su po četiri gola zabili Gadža i Šipić.