nikad ne reci - nikad

'Ministar obrane' hrvatske rukometne reprezentacije objasnio svoje umirovljenje

09.03.2018 u 09:23

Bionic
Reading

Lino Červar je nakon EP-a u Hrvatskoj ostao doslovno bez pola reprezentacije. Oprostili su se Igor Vori, Ivan Čupić, Mirko Alilović, Marko Kopljar, Denis Buntić i Jakov Gojun. Sada je Gojun, popularni 'ministar obrane', pojasnio svoju odluku...

Jakov Gojun (31) puno je desetljeće standardni hrvatski rukometni reprezentativac. Još 2007. godine Lino Červar ga je uključio u rad reprezentacije, a 2009. debitirao je na velikom natjecanju, Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj. Od tada je i službeno 'ministar obrane', čovjek od povjerenja, onaj koji čuva najopasnije protivničke igrače.

S reprezentacijom je osvojio svjetsko srebro i broncu, europsko srebro i dvije bronce te olimpijsku broncu, a igrao je za najveće europske klubove. Preko Solina, Zameta i Siscije stigao je do Zagreba, a potom je nosio dres Ciudad Reala, PSG-a te sada Füchse Berlina.

No, njegova odluka da završi reprezentativnu karijeru iznenadila je sve. Zato je Gojun pojasnio svoju situaciju.

'U reprezentaciji sam već deset godina. Ostao je gorak okus nakon što smo na nedavnom Europskom prvenstvu u Hrvatskoj osvojili peto mjesto', rekao je Gojun za RTL televiziju i nastavio:

'Roditelj sam troje djece pa mi je malo teško i zbog familije. Usto su se i neke stvari nakupile u glavi. Međutim, imamo podosta mladih i kvalitetnih igrača i stoga se ne brinem za našu budućnost.'

  • +19
Rukometni Euro 2018., Hrvatska - Srbija Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

Pa ipak, ostavio je Jakov Gojun neku nadu, ako će biti potrebe spreman je uskočiti i pomoći.

'Bude li potrebe, sjest ću s izbornikom i porazgovarati. Još nisam rekao zbogom zauvijek. I dalje postoji mogućnost da odjenem dres hrvatske reprezentacije', zaključio je 'ministar obrane'.