škotski kup

[VIDEO] Totalni kaos na utakmici; Čolak zabio, Barišić asistirao, a trener Rangersa svojim igračima naredio da puste gol

12.02.2023 u 22:05

Bionic
Reading

Nogometaši Rangersa izborili su plasman u četvrtfinale škotskog Kupa nakon što su u susretu osmine finala pobijedili Partick Thistle 3:2

Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj su gosti poveli 1:0, imali su i 2:2, no Rangers je četiri minute prije kraja zabio za pobjedu.

Međutim, više od samog rezultata nakon utakmice se pričalo o potezu trenera Rangersa Michaela Bealea koji je svojim igračima naredio da puste suparniku gol za 2:2.

No, krenimo redom. Partick Thistle, koji se nalazi na petom mjestu druge škotske lige, poveo je u 35. minuti golom Kevina Holta iz jedanaesterca.

Izjednačio je hrvatski napadač Antonio Čolak u 50. minuti svojim 15. golom u 30. nastupu za Rangers.

U 65. minuti je domaćin imao kazneni udarac, no James Tavernier nije bio precizan. Ipak, rezultat je preokrenuo Malik Tillman u 71. minuti golom koji je izazvao bijes na suprotnoj strani.

Naime, gosti su željeli vratiti Rangersu jednu loptu izbačenu u aut nakon što se igraču ukazala pomoć. No, Tillman je nesportski 'ukrao' loptu, krenuo u kontru i zabio za 2:1.

U gužvi koja je nastala igrači Patrick Thistlea su 20-godišnjeg američkog veznjaka bacili na travnjak, došlo je do naguravanja, a sudac je jedva smirio situaciju.

Svjestan kako je njegov igrač zabio na nesportski način, menadžer Rangersa Beale je naredio svojim igračima da puste suparnika da izjednači. Scott Tiffoney je krenuo s centra i zabio za 2:2.

>> VIDEO! Pogledajte tu spornu situaciju OVDJE

Pobjedu Rangersu donio je James Sands u 86. minuti nakon ubačaja Borne Barišića iz kornera.

'Bilo bi nepravedno dobiti utakmicu na takav način. Dali smo gol, to je kontroverzno, ali ovaj klub je izgrađen na visokim standardima i želimo najbolje u igri. Napravio sam mnogo pogrešaka danas što se tiče odabira momčadi, ali to nije bila jedna od njih', kazao je Beale i dodao:

'Malik Tillman se ozlijedio, nije vidio da je lopta izbačena. Kada je ustao, mislio je da mora pritisnuti.'

Susret je prokomentirao i gostujući menadžer Ian McCall.

'Mislim da Tillman nije znao što radi, ali je Mick pokazao jako puno klase. Puni smo ponosa, ali također i razočaranja. Prvo poluvrijeme smo bili sjajni. Najveća emocija je da smo ponosni na naše igrače i da su naši navijači bili veličanstveni', kazao je.

Plasman u četvrtfinale ranije su izborili Celtic, Hearts, Kilmarnock, Ayr United, Inverness Caledonian Thistle, te Raith Rovers. Posljednji putnik bit će poznat nakon susreta Darvel - Falkirk.