babec od trnja do zvijezda

[VIDEO] Ovakav put mogao je samo sanjati; mučio se u trećoj ligi, a kao igrač Gorice postao je mladi hrvatski reprezentivac. Sada za njega klubovi iz Liga petice nude milijune

10.08.2021 u 12:26

Bionic
Reading

Nogometni klub iz Velike Gorice uskoro bi mogao ostati bez još jednog važnog igrača prve momčadi. No, nije riječ o Kristijanu Lovriću, kojeg mnogi vide kao 'zlatnu koku' ovog kluba, već o 22-godišnjem veznjaku Hrvoju Babecu

Prodavala je Gorica već svoje igrače za milijunske iznose, poput Atiemwena, Ndiayea, Čabraje, Špikića, Kahline...

No, nekako se očekivalo da bi prvi, ovog ljeta, na listi odlazaka mogao biti Kristijan Lovrić, napadač koji se našao i na širem popisu izbornika Zlatka Dalića.

Naravno, ta opcija još uvijek postoji, ali sada je do velike Gorice stigla informacija kako je jedan drugi igrač Rendulićeve momčadi pred odlaskom.

>> Gorica ima novog kapitalca; kao klinac otišao je u nepoznato, a pronašli su ga slučajno u trećeligašu. Sada je član U-21 reprezentacije koja je napravila čudo na Euru i kaže da živi svoj san

Riječ je o Hrvoju Babecu, 22-godišnjaku, koji se svojim igrama izborio i za poziv Igora Bišćana, te je bio član hrvatske U-21 reprezentacije na nedavnom Euru u Sloveniji.

Za Babeca su interes pokazala čak tri talijanska kluba, od čega su dva prvoligaši (Udinese i Empoli) te jedan drugoligaš (Lecce).

  • +26
Gorica - Šibenik, 2. kolo HT Prve lige Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Odštetni iznosi koji se spominju vrte se između 1,5 i dva milijuna eura, što bi svakako itekako dobro sjelo velikogoričkom klubu.

Babec je igrač Gorice od sezone 2019/20, s time da je prije dolaska među Crvene nosio dres trećeligaša iz mjesta nedaleko Našica. Naime, dres NK Vihora nosio je po povratku iz francuskog Metza, u koji je dobio poziv još kao nadareni 15-godišnjak. Mučio se u trećoj ligi, ali uporan rad se isplatio. Zaista je puno toga prošao za svoje godine tako da se može reći kako je 'prošao put od trnja do zvijezda.'

Babec je u dresu Gorice odigrao 70 utakmica, a pri tom zabio i pet golova, što je lijepa brojka za igrača koji igra na poziciji zadnjeg veznog. Zadnjeg je zabio Šibeniku, u drugom kolu ove sezone, u pobjedi Gorice od 3:1.

Izvor: tportal.hr / Autor: Arenasport