pjaca blista u Torinu

Talijanski mediji oduševljeni Hrvatom koji je trebao biti zvijezda Juventusa, ali sudbina se opako poigrala njime; trener Ivan Jurić dobio je kapitalca kakvom se nije nadao

10.08.2021 u 11:32

Bionic
Reading

Slovio je za jednog od najvećih talenata hrvatskog nogometa, te je u 21. godini iz Dinama preselio u Juventus. I iako mlad, već u prvoj sezoni odigrao je 21 utakmicu za Staru damu. Nažalost, u ožujku 2017. godine, u dresu hrvatske reprezentacije na gostovanju u Estoniji ozlijedio je križne ligamente koljena i od tada za Pjacu dolaze teži dani. I svaki povratak na teren bio je njegov novi početak...

Marko Pjaca ofenzivno je krilo, koje može igrati i na poziciji napadača. No, ovog 26-godišnjaka zadnjih godina prate pehovi, pa još uvijek nije uspio pokazati sve što može i zna. Jer ako ga je Juventus kupio s 21 godinom te Dinamu platio 23 milijuna eura odštete, sigurno je znao što radi.

A i Pjaca se već u prvoj godini igranja za Staru damu potvrdio kao igrač iznimnog znanja, pred kojim je trebala biti velika karijera. Nažalost, gostovanje u Estoniji s reprezentacijom, donijelo mu je probleme, jer nakon puknuća prednjih križnih ligamenta,a karijera mu je stagnirala. Trebao biti zvijezda Juventusa, ali sudbina se opako poigrala njime jer riječ je o ozljedi koja iziskuje dugotrajno liječenje, ali koje gotovo nikad više ne jamči 100-postotnu sigurnost, posebno u sportu u kojem koljena rade non-stop.

Pokušavao se Pjaca vratiti, strpljivo je odrađivao terapije i trenirao, ali onda mu se u ožujku 2019. godine opet dogodilo isto. S time što je u to vrijeme nosio dres Fiorentine, u koju je stigao nakon što ga je Juventus prvo posudio Schalkeu, a tada i Violama.

Ipak, u svemu tome, Pjaca je ostajao čvrst u glavi, vjerovao je u sebe i dalje stiskao zube kako bi oživio svoju igračku karijeru. Odlazio je na posudbe u Anderlecht i Genou, a od ovog ljeta nosi dres Juventusova rivala - Torina.

No, najvažnija stvar jest ta što na klupi Torina sjedi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, koji će sigurno znati kako iskoristiti Pjacino znanje. Ispad kako je trener Ivan Jurić dobio kapitalca kakvom se nije nadao jer je ipak riječ o igraču koji se nekoliko puta vraćao nakon teških ozljeda. I uvijek iznova morao dokazivati...

Talijanski mediji oduševljeni su Pjacinim igrama u dvije prijateljske utakmice, protiv Rennesa i AZ Alkmaara, kojem je zabio već u prvoj minuti, a za odličnu formu komplimente, osim na Pjacinu adresu, šalju i na adresu Massimillana Allegrija, s kojim je Pjaca trenirao u uvodnim tjednima Juventusovih priprema.

I slažu se svi - kako bi ovo mogla biti Pjacina sezona povratka.

Naravno, nas bi također veselilo da su u pravu, jer Pjaca je bio i stalni član hrvatske reprezentacije, a i opet bi nam dobro došao.