HT Prva liga

[VIDEO] Hari Vukas nije skrivao razočaranje nakon petog u nizu neuspjeha na gostovanju kod Gorice: 'Trebali smo pobijediti, ali...'

03.10.2020 u 22:19

Bionic
Reading

Nakon utakmice Gorice i Hajduka treneri oba sastava su dali svoje viđenje

Gorica je u sedmom kolu s 2:1 pobijedila Hajduk u ludoj utakmici u kojoj su Splićani poveli iz penala, pa je Gorica izjednačila iz penala, da bi konačni preokret stigao nakon što je Hajduk ostao s igračem manje. VAR se provjeravao svako toliko, a dodajmo i da je Hajduk promašio novi penal u 100. minuti utakmice.

Hari Vukas nije mogao biti zadovoljan.

'Nažalost, ponovno iz Velike Gorice ne nosimo ništa. Čestitam Gorici na pobjedi, a ja sam osobno totalno nezadovoljan nakon cijelog tijeka događaja na terenu. Po meni je sve odlučeno u prvom poluvremenu. Nakon onakve igre i onakvih situacija koje smo stvorili pred golom Gorice smo trebali čak i riješiti utakmicu i dovesti ju u mirne vode', kaže Vukas pa dodaje:

'Nažalost, to nismo napravili, ali imali smo prednost od 1:0. U drugom dijelu smo opet mogli otići u veće vodstvo i opet biti mirni, ali nismo. Nakon toga smo ušli u seriju grešaka i, neću reći poklonili, ali ne znam, prvi gol penal... Lopta je u našoj kontroli i mi napravimo penal. Nakon toga smo dobili crveni karton pa smo morali mijenjati i rotirati. Imali smo igrača manje, pokušali smo sve, a na kraju nam se ukazala šansa i u zadnjoj minuti, ali nismo dali gol. Naravno da sam nezadovoljan.'

Vukas je ipak istaknuo jednu dobru stvar.

'Nemamo što, moramo ići dalje. Očekivao sam puno više od ove utakmice. Ako mogu imati neko zadovoljstvo iz ove utakmice, onda je to taj neki gard koji smo pokazali u prvom dijelu. Bili smo apsolutno bolji protivnik i Gorica je tek negdje oko 35. minute napravila par situacija koje smo iskontrolirali i tu mogu biti zadovoljan. Nažalost, Gorica je čvrsta ekipa, dobra ekipa i ono što smo im poklonili, to su i uzeli.'

Hajduk se ne vraća u Split. Najprije slijedi Graničar u Kupu, a tek onda 10-ak dana za pripremu za nastavak HT Prve lige.

'U utorak igramo s Graničarem. Znate i sami kakav je Kup, ali idemo tamo opravdati ulogu favorita, a onda ćemo se malo odmoriti i pripremiti za iduće utakmice', zaključio je Vukas.

Trener Gorice Valdas Dambrauskas nije skrivao oduševljenje.

'Mislim da je utakmica bila nevjerojatna. Imali smo dramu, odlične akcije, penal u zadnjoj minuti, ponovljene penale... Pravi spektakl. Želim se zahvaliti Goričinim navijačima koji su bili uz nas', rekao je Dambrauskas pa nastavio:

'Bila je to teška utakmica. U prvom dijelu nismo imali ritma, bili smo nespretni i nismo ušli u utakmicu kako treba. No, od tamo negdje 25., 30. minute smo se počeli polako buditi i stvorili smo nekoliko dobrih kontri. Stvarno šteta da smo primili gol iz penala jer smo par sekundi prije mogli zabiti. Napravili smo par izmjena i vratili se.'

Trener Gorice kaže kako nikada nije prestao vjerovati u dobar ishod.

'Ma i kad smo primili gol smo vjerovali u sebe. Tako je bilo i u prošlim utakmicama. I u Osijeku smo primili gol pa smo se vratili u utakmicu. Tako je bilo i protiv Slaven Belupa. Znali smo da je moguće i danas i to se i dogodilo. U drugom dijelu smo imali bolji ritam', kaže Dambrauskas pa dodaje:

'Ako pogledate da je Hajduk promašio penal u 100. minuti, reći ćete da je možda najpoštenije neriješeno, ali ja smatram da su moji dečki zaslužili pobjedu zbog onog što se dogodilo u drugom dijelu', zaključio je trener Gorice.

Hrvatska 1. liga

Šibenik-Osijek0:2
Gorica-Hajduk2:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Gorica751116
2.Dinamo Zagreb541013
3.Osijek741213
4.Hajduk631210
5.Varaždin62137
6.Rijeka42026
7.Istra 196171245
8.Lokomotiva61235
9.Slaven Belupo50414
10.Šibenik71154

Sljedeće utakmice

4.10.Varaždin-Dinamo Zagreb
4.10.Rijeka-Slaven Belupo
16.10.Slaven Belupo-Istra 1961
17.10.Osijek-Lokomotiva
17.10.Rijeka-Varaždin