ZELENO SVJETLO

[ANKETE/VIDEO] Aco Petrović najavio internacionalizaciju stručnog stožera košarkaške reprezentacija, pogled puca prema NCAA ligi

21.02.2023 u 16:50

Bionic
Reading

V.d. izbornika Aleksandar Petrović kazao je novinarima da su odrađena dva kvalitetna treninga te je zadovoljan sa stanjem u reprezentaciji.

'Reprezentacija je u puno boljem stanju, kako individualno, tako i momčadski. U rekordno brzom roku smo uhvatili sve stvari koje nas zanimaju. Dva jučerašnja taktička treninga su odrađena besprijekorno. Kroz tri petorke su bili sjajni treninzi i iznimno sam zadovoljan. Dvanaest igrača je isto kao i kod prvog "prozora", ostali smo na 70 posto taktičkih stvari, a dodali smo tri, četiri nove. Dodali smo setove akcija za šutere. Doslovce je nemjerljiva situacija u odnosu na prvi prozor u 11. mjesecu. Mislim da možemo očekivati dobre stvari', prenosi Petrovićeve riječi Sport HRT.

Hrvatska se nalazi na drugom mjestu u skupini s omjerom pobjeda i poraza 3-1, isti omjer ima i vodeća Poljska koja je bolja u međusobnim susretima. Slijede Švicarska sa 2-2 i Austrija s 0-4.

Uz dužnost vršitelja dužnosti izbornika, Petrović je sportski direktor HKS-a i trenutačno je u potrazi za kvalitetnim dugoročnim rješenjem za klupu reprezentacije.

'U prvoj rundi razgovora nisam uspio doći do prijedloga. Nije moja odluka, moj je isključivo prijedlog. Tako će biti i u nadolazećem periodu, da predložim jedno ili više rješenja Upravnom odboru koji onda donosi odluku. Moje je da pronađem rješenje. Kako prva runda nije prošla, i predsjednik i tajnik Saveza su me zamolili da premostim ova dva prozora i da iskoristim to, što mislim da smo dobili i ovu jezgru igrača. Ako na ovako reprezentaciju dodate samo tri igrača, recimo Jaleena Smitha na dvojku, Hezonju na trojku i Matkovića na petoricu, ovo je već ozbiljna reprezentacija. Mislim da smo se resetirali, odbili smo se od dna, a sada u ovom mini ciklusu stavljamo neke kriterije koje igrači prihvaćaju. Međutim, sljedeće ljeto će biti iznimno zanimljivo. U slučaju kiksa Poljske protiv Švicaraca moramo biti spremni da uzmemo i tu prvu poziciju. No, spremamo se i za ta dva naša zadatka sljedeće ljeto, a to su nastavak pretkvalifikacija i predolimpijski turnir. Mislim da ćemo biti spremni za to', rekao je Petrović pa nastavio:

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Kroz treći mjesec prionut ću razgovorima s potencijalnim kandidatima i ponuditi prijedlog Upravnom odboru. Moguće je da ne bude samo jedan prijedlog, već i dva. Ovaj drugi bi mogao biti, jedna stvar koja me počela intrigirati, kada sam počeo dobivati zelena svjetla - jedna vrsta internacionalnog stožera, ne kao izbornik, ali kao prvi pomoćnik mogao bi biti jedan od "top" NCAA trenera. Na meni je da pronađem rješenje, a na Upravnom odboru da odabere kojim putem bi izbornik sljedećih godina išao, odnosno internacionalni stožer koji bi preuzeo struku nad A reprezentacijom', zaklučio je Petrović.