NEMA MILOSTI

Veznjak postao bezveznjak! Tako to rade Nijemci...

16.04.2024 u 21:38

Bionic
Reading

Njemački bundesligaš Werder Bremen suspendirao je veznjaka Nabyja Keitu (29) do kraja sezone jer nije otputovao s momčadi na utakmicu protiv Bayer Leverkusena nakon što je saznao da neće biti u početnom sastavu.

"Nabyjevo ponašanje je nepodnošljivo za nas kao klub. Ovim postupkom iznevjerio je svoju momčad u napetoj sportskoj i kadrovskoj situaciji i stavio se iznad momčadi. To ne možemo dopustiti," rekao je Werderov voditelj profesionalnog nogometa Clemens Fritz.

"U ovoj fazi sezone moramo biti potpuno usredotočeni na nadolazeće utakmice i imati zajedništvo u momčadi. Stoga nije bilo alternative mjerama koje smo poduzeli," dodao je.

Iz kluba su objavili kako reprezentativac Gvineje do kraja sezone neće trenirati s momčadi niti biti u svlačionici. Keita je dobio i "pozemašnu novčanu kaznu", no iz kluba nisu otkrilo o kojem se iznosu radi.

Keita je u Werder stigao u srpnju 2023. nakon što mu je istekao ugovor s Liverpoolom u kojem je proveo pet godina. Igrao je i za RB Leipzig, RB Salzburg, Istres i Horoyju.

Werder je na gostovanju kod Bayer Leverkusen izgubio sa 0-5 i trenutačno se nalazi na 12. mjestu Bundeslige sa 31 bodom, pet više od zone ispadanja.

Standings provided by Sofascore