slavlje za ferrari

Vettel iznenadio Hamiltona i trijumfom u Belgiji zakomplicirao borbu za titulu

26.08.2018 u 16:38

Bionic
Reading

Sebastian Vettel pobijedio je ove nedjelje na belgijskoj Spa ispred Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena te poboljšao svoje izglede za osvajanje pete titule svjetskog prvaka...

Veliku nagradu Belgije obilježio je krš i lom na samom startu, u kojem je Fernando Alonso letio zrakom, a zbog posljedica masovne nesreće odustali su i Nico Hülkenberg, Charles Leclerc, Kimi Raikkonen i Daniel Ricciardo.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Belgije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ključan trenutak utrke dogodio se nekoliko sekundi kasnije, jer je nakon izlaska iz Eua Rougea drugoplasirani na startu Sebastian Vettel prošao pokraj Lewisa Hamiltona i više se nije osvrtao iza sebe.

Britanac je pokušao uzvratiti kroz bokseve, ali nije uspio pa je vozač Ferrarija napokon nakon razočaranja u Njemačkoj i Mađarskoj došao na svoje- Zabilježio je 52. pobjedu u karijeri i petu ove sezone.

Hamilton se morao zadovoljiti drugim mjestom, dok je Max Verstappen upotpunio pobjedničko postolje. Bottas je Mercedesu donio dodatne bodove četvrtim mjestom, a spašena momčad Racing Point Force India oduševila je u Belgiji petim i šestim mjestom Sergija Pereza i Estebana Ocona, dva dana nakon što su joj oduzeti svi osvojeni bodovi ranije u sezoni.

Među prvih deset još su završili Romain Grosjean, Kevin Magnussen, Pierre Gasly i Marcus Ericsson.

U ukupnom poretku Sebastian Vettel sada zaostaje 17 bodova za Hamiltonom.

Sljedeća utrka vozi se za tjedan dana u Monzi.