nepravedna odluka

Kakav šamar za momčad koja prkosi bogatima u Formuli 1: Oduzeti joj svi osvojeni bodovi

24.08.2018 u 10:10

Bionic
Reading

Momčad Force Indije možda je spašena od bankrota ovog ljeta, ali nemilosrdno su joj oduzeti svi bodovi osvojeni ove sezone zbog promjene vlasnika i novog imena...

U Formuli 1 iritantne i nepravedne odluke čelnih ljudi sporta redovita su pojava, a jedna takva donesena je uoči Velike nagrade Belgije.

  • +9
Formula 1, VN Mađarske Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naime, Force India koja je s malim budžetom uspješno prkosila bogatašima posljednjih godina, a prošle sezone osvojila četvrto mjesto u poretku konstruktora našla se u stečaju ovog ljeta, no investitori predvođeni kanadskim biznismenom Lawrencom Strollom kupili su je i spasili radna mjesta te joj omogućili da normalno nastavi fukcionirati.

No, zavrzlama oko legalnih detalja i pravila sporta dovela je do toga da je Force Indiji dopušteno dalje se natjecati u Formuli 1, ali kao potpuno novoj momčadi pa joj je oduzeto 59 osvojenih bodova u prvih 12 utrka sezone i sada se nalazi na zadnjem mjestu u poretku konstruktora, a bila je peta prije ljetne stanke.

Force India dobila je i novo ime pa se po novom zove Racing Point Force India.

'Sretni smo što se možemo ponovo utrkivati, još prije par tjedana 400 radnih mjesta je bilo ugroženo,' priznao je ravnatelj Otmat Szafnauer, a 'ružičasti' ovaj bodovni korak unazad vide kao izazov i novu priliku za dokazivanje. Svejedno, riječ je o odluci koja nije u sportskom duhu i nije posve razumljiva ljubiteljima Formule 1, bez obzira što ima svoja legalna uporišta...