ružan prizor

Fernando Alonso ponovo žrtva jezive nesreće na startu Velike nagrade Belgije

26.08.2018 u 16:06

Bionic
Reading

Ovogodišnja utrka na belgijskoj Spa započela je masovnim sudarom u kojem je letio zrakom Fernando Alonso, a morali su također odustati Kimi Raikkonen, Charles Leclerc i Nico Hülkenberg...

Velika nagrada Belgije poznata je po kršu i lomu na svom startu, a najgore je bilo 1998. godine kada je više od pola bolida razbijeno već u prvom krugu.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Belgije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Prije šest godina žrtva još opasnije nesreće na startu bio je Fernando Alonso kojem je bolid Romaina Grosjeana proletio u blizini glave, zbog čega je Francuz te sezone kažnjen jednom utrkom suspenzije.

Ove nedjelje Alonso je ponovo bio žrtva jezive nesreće na belgijskoj Spa, ali ovaj put on je bio taj koji je uoči prvog zavoja letio zrakom.

Krivac za sudar bio je Nico Hülkenberg koji se nespretno zabio u Španjolca, a Alonso je preletio preko Saubera Charlesa Leclerca i izbacio ga iz utrke. Loše su u nesreći prošli još i Daniel Ricciardo kojem je oštećeno stražnje krilce pa se zabio u Kimija Raikkonena i probušio mu gumu. Vozač Ferrarija kasnije je odustao, a Australac se vratio na stazu s dva kruga zaostatka.

'Čovjek se pita kako netko može promašiti točku kočenja, a nalazi se u najjačem automobilističkom natjecanju,' bijesno je poručio putem medija Alonso Hülkenbergu.

Tako je Velika nagrada Belgije već u prvom krugu izgubila mnoge aktere koji su se mogli boriti za mjesto na pobjedničkom postolju, no to je već nešto na što smo navikli na ovoj stazi.

Pobjedu je vještim manevrom u prvom krugu osigurao Sebastian Vettel, ispred Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena...