uskoro slobodan

Verstappen pronašao način kako se dokopati pobjedničkog bolida u Formuli 1?

29.06.2019 u 14:42

Bionic
Reading

Menadžer Maxa Verstappena, Raymond Vermuelen otkrio je kako postoji u njegovom ugovoru s Red Bullom stavka o mogućem raskidu ako rezultati ove sezone ne budu zadovoljavajući, a pojavile su se glasine da će biti slobodan već nakon Budimpešte ako do tad ne pobijedi...

Mladi 21-godišnji Nizozemac djeluje ove sezone mirnije i bolje na stazi nego ikad prije, no i dalje je na pet pobjeda u karijeri ostvarenih ranije i polako gubi strpljenje s Red Bullom.

  • +8
Max Verstappen Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Bikovi' svojoj prvoj violini definitivno nisu isporučili adekvatan bolid u 2019. godini, a Verstappen se unatoč dobroj vožnji muči kako bi pobijedio Leclerca i Vettela u Ferrariju, a kamoli Hamiltona i Bottas u Mercedesu, nedodirljive na vrhu.

No, za velikog talenta stvari bi u budućnosti mogle krenuti na bolje. Naime, otkriveno je kako u posljednjem ugovoru kojeg je potpisao s Red Bullom postoji mogućnost raskida ako rezultati ne budu bili zadovoljavajući. Pojavila se glasina da će biti slobodan ako ne ostvari pobjedu u sljedeće četiri utrke, do Budimpešte početkom kolovoza.

'Možemo potvrditi da postoji klauzula o performansama, no nećemo ići u detalje. I Red Bull i Verstappen točno znaju što implicira takav dogovor,' izjavio je menadžer Raymond Vermuelen.

S obzirom da je riječ o najuzbudljivijem vozaču koji trenutno postoji na tržištu, kad jednom Verstappen postane slobodan, zasigurno će postati zanimljiv i Ferrariju i Mercedesu.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Talijanska momčad mogla bi ga dovesti kao dugoročnu zamjenu za posrnulog Sebastiana Vettela, dok bi i Mercedea mogao biti spreman na rizik te ga umjesto Bottasa staviti za timskog kolegu Lewisa Hamiltona kao njegovog budućeg nasljednika.

Dolazak Verstappena u jedan od pobjedničkih bolida definitivno bi bio dobar za Formulu 1 i pokazao bi nam je li Nizozemac zaista spreman na najviše domete, kako se čini otkad se pojavio prije četiri godine među elitom...