ne nedostaje im

U McLarenu se više nitko ni ne sjeća Fernanda Alonsa: Momčad bez njega procvjetala…

24.06.2019 u 12:26

Bionic
Reading

Momčad McLarena odradila je u Francuskoj jedan od svojih najboljih vikenda u Formuli 1 u posljednjih pet godina, a s obzirom na dobru formu Carlosa Sainza i Landa Norrisa, više o povratku Fernanda Alonsa nitko ni ne razmišlja…

Alonsov drugi mandat za volanom McLarena prošao je neslavno, bez ijednog osvojenog pobjedničkog postolja tijekom četiri odrađene sezone, uz mnogo nervoze za volanom bolida i prozivanja onih koji su ga napravili, ponajviše japansku Hondu zbog čega je i došlo do raskola i prelaska Britanaca na Renaultove pogonske jedinice.

  • +3
Fernando Alonso Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nemirni duh 37-godišnjeg Španjolca napustio je momčad iz Wokinga prošle jeseni, a čini se da zbog toga McLaren nema razloga žaliti. Naime, Carlos Sainz i Lando Norris odrađuju odličan posao, što je kulminiralo petim i šestim mjestom na startu Velike nagrade Francuske, najboljim kvalifikacijama za ekipu tijekom hibridne ere.

Četvrto mjesto u poretku konstruktora, iza nedodirljivih Mercedesa, Ferrarija i Red Bulla pokazuje da McLaren ide u pravom smjeru, a ravnatelj je otklonio mogućnost povratka Alonsa.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

'Samo ako nam odobre treći bolid. Imamo dva vozača dugoročno vezana i jako smo zadovoljni njima. Fernando nas još nije zvao, ali ni nemamo slobodnih mjesta za volanom,' poručio je Zac Brawn svom bivšem vozaču s kojim se suradnja izjalovila i na 500 milja Indianapolisa gdje se zajedno nisu uspjeli uopće kvalificirati ove godine i time je vjerojatno dugoročno pukla suradnja.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Alonso koji je odlučio raskinuti i suradnju s Toyotom u utrkama izdržljivosti, a ne planira u potpunosti se posvetiti IndyCaru, nedavno je priznao da bi bio spreman vratiti se u Formulu 1 ako bi mu netko dao pobjednički bolid. No, takvog poslodavca trenutno nema i teško da će ga u budućnosti pronaći…