gasly u nevolji

Bio je na glasu kao jedan od najvećih F1 talenta, a sada u Red Bullu mu se urušava karijera

25.06.2019 u 16:30

Bionic
Reading

Pierre Gasly razočaravajućom vožnjom i osvojenim tek bodom na Velikoj nagradi Francuske dodatno je pogoršao svoj položaj unutar momčadi Red Bull i karijera bi mu uzbrzo mogla krenuti nizbrdo...

Iako se 'bikovi' čine idealnim izborom za razvoj karijere jednog talentiranog vozača, s obzirom da daju priliku mladim nadama u svojim redovima, povijest nam govori da su se isto tako u austrijsko-britanskoj momčadi spremni ekspresno odreći nekoga kad ih razočara.

  • +7
Formula 1, VN Francuske Izvor: Pixsell / Autor: James Moy/Press Association/PIXSELL

Baš to se trenutno događa s Pierreom Gaslyjem koji je čini se prerano promoviran u udarnu momčad Red Bulla i ove sezone niže razočaravajuće rezultate, daleko od onog što na stazi radi timski kolega Max Verstappen.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Još uvijek Gasly ne zna za bolji rezultat od petog mjesta, a što je problem, redovito ga pobjeđuju vozači McLarena i Renaulta u inferiornim bolidima, što se dogodilo i na Velikoj nagradi Francuske prošle nedjelje, gdje je tek za 'zelenim stolom', zahvaljujući kazni Danielu Ricciardu osvojio deseto mjesto, a s njim i jedan bod.

Već su počele kružiti glasine da 23-godišnji Francuz neće sezonu završiti za volanom Red Bulla i da će mu se dogoditi isto što i Danilu Kvjatu koji je relegiran u Toro Rosso zbog Maxa Verstappena 2016. godine, s tim da bi baš Rus mogao biti taj koji će ovaj put zamijeniti Gaslyja.

'Ovo je bilo frustrirajuće i morat ćemo s njim dobro analizirati utrku,' znakovite su riječi ravnatelja Christiana Hornera nakon debakla na stazi Paul Ricard.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Gaslyjeva karijera u slučaju izbacivanja iz Red Bulla mogla bi krenuti nizbrdo u Formuli 1, poput onih Jaimea Alguersuarija i Sebastiena Buemija koji se nikad nisu oporavili nakon što su ih se 'bikovi' odrekli. No, Danil Kvjat za kojeg smo bili uvjereni da je zauvijek otpisan dokazao je suprotno pa ni Francuza ne valja prerano otpisivati...