DOBAR POSAO

Veliko pojačanje za tešku kategoriju UFC-a, a u prvom meču odmah spektakl – suparnik će mu biti prava legenda i bivši prvak

06.06.2020 u 19:06

Bionic
Reading

UFC-ova teška kategorija mogla bi dobiti neočekivano veliko pojačanje u liku Alexandera Gustafssona (33)

Bivši trostruki izazivač za titulu prvaka UFC-ove poluteške kategorije, Alexander Gustafsson, trebao bi izaći iz borilačke mirovine za koju se odlučio prije točno godinu dana, kad je u Stockholmu poražen od Anthonyja Smitha. No, sad se pojavila informacija koja će većinu fanova iznenaditi, ali mnoge vrlo ugodno.

Naime, vrlo relevantni brazilski Combate otkrio je da 'Mauler' svoj povratak planira odraditi u teškoj kategoriji i to ne protiv bilo koga nego protiv bivšeg prvaka kraljevske divizije. Poznat je i datum, a radi se o 25. Srpnja, prenosi Fight Site.

Gustafsson (18-6, 10-6 UFC) se odlučio se umiroviti 1. lipnja prošle godine, u Octagonu nakon drugog poraza u nizu te petog u posljednjih osam borbi. No, činjenica da je poraz doživio prekidom i to u svom gradu, u tom trenutku mu je značila da nije sposoban više nastupati na najvišoj razini. Ipak, kroz proteklih godinu dana, kao mnogim borcima prije njega, glad i želja su mu se vratili te je već prije nekoliko mjeseci najavio možebitan povratak.

Rijetko tko je očekivao kako će to biti u novoj kategoriji. Za vjerovati je kako bi motivaciju mogao pronaći u činjenici da neće morati skidati kilograme prije borbe, budući da je to nešto s čim borci u kasnijim danima karijere itekako imaju problema. Čak i ne toliko fizičkih, koliko mentalnih.

Combate otkriva i njegovog protivnika, a to je 42-godišnji Fabricio Werdum (23-9-1,11-6 UFC). Bivši prvak vratio se prošlog mjeseca nakon dvogodišnje pauze te je na UFC 249 priredbi podijeljenom odlukom poražen od Alekseija Oleinika. Ovo bi mu trebala biti posljednja borba na ugovoru, a prije prethodne je najavio kako će o budućnosti razmišljati tek nakon što oba nastupa odradi.

Tako da nije isključena opcija u kojoj bi mu ovo bila i posljednja borba u karijeri. Priredba 25. srpnja, koja još uvijek nema svoje službeno ime, trebala bi se održati na UFC-ovom otoku, a za nju su najavljene već dvije sjajne borbe. Među njima je i ona glavna, a to bi trebao biti okršaj srednje kategorije između Roberta Whittakera i Darrena Tilla, dok je danas za isti datum najavljena i borba Mauricija Rue protiv Rogeria Nogueire.