PALE SU ISKRENE RIJEČI

Veliki talent koji je uvijek govorio ono što mu je palo na pamet, jasno dao do znanja što misli o Hamiltonu, bolidu Mercedesa, ali i njihovom odnosu

29.12.2020 u 06:36

Bionic
Reading

Vozač Red Bulla Max Verstappen još jednom je govorio o sedmerostrukom svjetskom prvaku Lewisu Hamiltonu, njegovom dominatnom bolidu Mercedesa te njihovom odnosu

Nizozemski vozač je ove sezone jedini 'parirao' bolidima Mercedesa, imao je dvije pobjede u prvenstvu, čak 11 postolja, ali sve to je bilo dovoljno samo za treće mjesto u ukupnom poretku. Daleko ispred svih otišao je Lewis Hamilton, a drugoplasirani je bio Valtteri Bottas koji je za devet bodova nadmašio Verstappena.

Nizozemac je u nekim ranijim svojim istupima znao bocnuti Hamiltona tako što je govorio da bi i drugi vozači osvajali naslove u Mercedesovim bolidima, ali ovih dana je te svoje riječi malo ublažio.

'Hamilton je zasigurno jedan od najboljih ikad. Istina je, mnogi bi pobijedili sa Mercedesom, ali to ne oduzima ništa od njegovih vještina. VN Turske je savršen primjer onoga što govorim. Bila je to komplicirana utrka, kaotična, ali na kraju je Lewis pobijedio, ostao je na stazi, bez pogrešaka. Ako vidite gdje je Bottas bio s istim bolidom, razumijete razliku između šampiona i dobrog vozača', govorio je Nizozemac te tako usput 'opalio' po Bottasu.

  • +13
Formula 1, Velika nagrada Bahreina; 6.12.2020. Izvor: Profimedia / Autor: James Moy / PA Images / Profimedia

Kakav je odnos na relaciji Hamilton – Verstappen?

'Među nama postoji mnogo poštovanja i siguran sam da će s godinama rasti. Sasvim je normalno i da treba vremena kada se suprostavite 17-godišnjaku, ali stvari su se brzo promijenile. Lewis mi je jako drag. Vodimo vlastiti život izvan Formule 1, ali kad sjedimo zajedno, jako dobro se slažemo i možemo se šaliti', zaključio je Nizozemac.