dogovorili otpremninu

Nijemac preko noći dobio otkaz u PSG-u zbog dugog jezika, a sada je poznato i koliko milijuna eura su mu isplatili bogati vlasnici kluba

28.12.2020 u 11:36

Bionic
Reading

Nakon što je njemački trener Thomas Tuchel dobio otkaz u francuskom PSG-u doznaje se i koliko će milijuna eura sjesti na njegov račun na ime otpremnine

Podsjetimo, Tuchelu – koji je PSG preuzeo 2018. godine te je osvojio dva naslova prvaka Francuske, a igrali su i finale Lige prvaka - presudio je intervju koji je dao za njemački Sport1 u kojem je kritizirao vodstvo kluba.

'U ovih šest mjeseci iskreno sam se pitao: jesam li trener ili sportski političar, ministar sporta? Gdje je moja uloga kao trenera u ovakvom klubu? Ponekad je posao izazovan jer na PSG utječe puno stvari koje nisu u interesu momčadi. Ja volim nogomet, a u ovom klubu ne radi se uvijek o nogometu', kazao je između ostalog Tuchel koji se kasnije pokušao opravdati kako se šalio. Ali već je bilo kasno. Koštao ga je posla dug jezik, ali mu je dan uljepšala cifra koja mu je sjela na račun.

Naime, obzirom da je imao čvrst ugovor čelnici kluba morali su mu isplatiti šest milijuna eura odštete.

Na klupi PSG-a naslijedit će ga 48-godišnji Argentinac Mauricio Pochettino, nekadašnji trener engleskog Tottenhama koji je jedan dio igračke karijere proveo u PSG-u (od 2001. do 2003. godine).

No, isto tako se doznaje kako je Tuchel već sve dogovorio kada je novi posao u pitanju, a najviše se kao njegov novi klub spominju engleski velikani Arsenal i Manchester United.

  • +32
PSG - Bašakšehir Izvor: EPA / Autor: IAN LANGSDON