traženi igrač

Velikani krenuli po Ivana Rakitića: Je li moguće da će platiti ovoliko novca za njega?

09.08.2018 u 09:13

Bionic
Reading

Dnevnik El Mundo Deportivo tvrdi da su PSG i Monaco ozbiljno zainteresirani za dovođenje Ivana Rakitića, no Barcelona ga ne želi prodati pa će morati platiti čak 125 milijuna eura za njegove usluge, koliko stoji u odštetnoj klauzuli u ugovoru...

Naš 30-godišnji veznjak bez sumnje je bio jedan od najboljih nogometaša SP-a u Rusiji, a kod Ernestea Valverdea bio je najkorišteniji igrač u redovima Barcelone prošle sezone pa nije ni čudo da su bogati klubovi zainteresirani za njegove usluge ovog ljeta.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ranije se pisalo o interesu Bayerna i Manchester Cityja, a dnevnik El Mundo Deportivo tvrdi kako su ovih dana u prvi plan došli PSG i Monaco koji su itekako zainteresirani za hrvatskog reprezentativca.

No, Barcelona nije zainteresirana za pregovore, jer nema pravu zamjenu na tržištu u ovom trenutku za Ivana pa će ovi francuski klubovi morati potrošiti ogroman novac ako ga žele dovesti. Naime, otkupna klauzula u ugovoru s Kataloncima je 125 milijuna eura.

To bi naravno bio rekordan transfer za jednog hrvatskog nogometaša, a iako se dosad nije spominjala tako visoka odšteta za Rakitića (najviše 80 milijuna eura) nije nemoguće da se ovaj posao do kraja ljeta zaista i ostvari, jer Parižani su pokazali da im nije problem platiti deveteroznamenkastu cifru za jednog igrača...