bizarno do kraja

Ovo je dokaz da klubovi u Engleskoj ne znaju trošiti novac na nogometaše

07.08.2018 u 18:58

Bionic
Reading

Svakog ljeta engleski nogometni klubovi plaćaju abnormalne odštete za svoja pojačanja, a ovaj put 'proslavio' se Bournemouth koji je bacio 40 milijuna eura na dva nogometaša iz Primere koji zajedno nisu vrijedili više od milijun svaki prije dvije godine...

Englezi su rekorderi po potrošnji novaca tijekom prijelaznih rokova, a Premiership je bez sumnje najbogatija nogometna liga, s najvećim prosječnim plaćama nogometaša, ali i najvećim zaradama klubova od televizijskih prava i sponzorskih ugovora.

  • +3
Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, rezultati na europskoj sceni ne pokazuju da engleski klubovi imaju ikakvu prednost nad konkurencijom iz Španjolske, Engleske i Italije, a mnogi smatraju da je razlog tome bacanje novaca na neadekvatna pojačanja i potpuno krive transfere.

Ovog ljeta članovi Premiershipa opet će potrošiti više od milijardu eura na nove igrače, a nije pomoglo ni skraćivanje prijelaznog roka koji završava već u četvrtak, dan prije početka nove sezone.

Svakog ljeta pokoja suludo visoka odšteta iznenadi ljubitelje nogometa na Otoku, poput one kad je Benteke za 46 milijuna eura prešao u Liverpool prije tri godine, a ni 85 milijuna eura Manchester Uniteda za Lukakua prošle godine nisu mnogi odobravali.

No, može se baciti novac i na puno gori način, što redovito dokazuju klubovi iz donjeg doma Premiershipa, a ovog ljeta 'proslavio' se Bournemouth koji je za Jeffeersona Lermu i Diega Rica dao 40 milijuna eura. To ne bi bilo tako čudno, da ih prije dvije godine Levante i Leganes nisu platili svakog po manje od milijun, a u međuvremenu ti igrači baš nisu toliko napredovali i klubovi iz gornje doma Primere nisu za njih pokazivali pretjerani interes.

Možda baš zato Bournemouthu mnogi predviđaju ispadanje iz Premiershipa u svibnju, a vidjet ćemo hoće li nova količina potrošenih milijuna barem pomoći onima najboljima iz Engleske da se uključe u borbu za titule u Ligi prvaka i Europskoj ligi ili će se nastaviti sve po starom...