nema više zapreka

Postao najskuplji golman svih vremena i tako pomogao Kovačiću da pobjegne iz Reala

08.08.2018 u 06:47

Bionic
Reading

Prelazak Kepe Arrizabalage iz Athletica u Chelsea za 80 milijuna eura omogućio je Realu da dobije iz londonskog kluba Thibauta Courtoisa, a Mateo Kovačić otići će u drugom smjeru kao znak dobre volje...

Chelsea je odlučio oboriti rekord kad su u pitanju transferi golmana. Suočen s odlaskom Thibauta Courtoisa koji je pod svaku cijenu htio nastaviti karijeru u Realu londonski klub pripremio je čak 80 milijuna eura kako bi isplatio odštetnu klauzulu za novu mladu španjolsku golmansku zvijezdu.

Riječ je o Kepi Arrizabalagi, 23-godišnjem čuvaru mreže Athletic Bilbaa kojeg su bogati španjolski klubovi još ove zime pokušali 'ukrasti', ali on je produžio ugovor, uz spomenutu odštetnu klauzulu koju vjerovalo se nitko nije spreman platiti.

Chelsea je ipak 'odriješio kesu' i oborio rekord Liverpoola koji je za 72 milijuna eura kupio Alissona Beckera iz Rome ranije ovog ljeta. Kepa je već u Londonu i posao je dogovoren.

Ovaj transfer oslobodio je put i Mateu Kovačiću na posudbu u Chelsea. Naime, Real je u znak dobre volje odlučio dati Sarrijevoj momčadi nezadovoljnog hrvatskog reprezentativca ako zauzvrat dobije Courtoisa, što će se u sljedeća dva dana zasigurno i dogoditi...

  • +11
Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia