MANIPULACIJA TRŽIšTEM

Velika drama u europskom gigantu. Nakon serije ostavki stiže vijest koja će uzdrmati klub: Juventus je pod istragom

29.11.2022 u 21:54

Bionic
Reading

Talijanski nogometni savez (FIGC) pokrenuo je istragu protiv Juventusa zbog optužbi kako je klub igračima isplaćivao iznose različite od onih koji su službeno objavljeni.

Istražitelj FIGC-a počeo je istraživati moguće tajne isplate igeačima tijekom 2020. i 2021. godine.

Još jučer cijelo rukovodstvo Stare dame koje je klub vratilo na puteve stare slave podnijelo je ostakvu, uključujući i predsjednika Andreu Agnellia.

Sve se dogodilo na izavnrednoj sjednici Upravnog odbora koja je održana u kampu Continassa ovog ponedjeljka. Svi čelnici su odlučili na zajednički uzmak.

Osim dosadašnjeg predsjednika Andree Agnellija otišli su i njegov prvi zamjenik Pavel Nedved kao i izvršni direktor Maurizio Arrivabene, te direktori Laurence Debroux, Massimo Della Ragione, Katryn Fink, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio, Giorgio Tacchia i Suzanne Keywood, a obitelj Agnelli je predložila da ulogu predsjednika kluba preuzme računovođa kako bi se klub što bolje uhvatio u koštac s financijskim i pravnim problemima u kojima se nalazi.

Posljednjih mjeseci su Juventusovi financijski izvještaji došli na udar istražitelja i talijanskog regulatora tržišta Consoba zbog moguće manipulacije tržištem.

Standings provided by Sofascore