POLICAJKA NA AERODROMU

Važno je sudjelovati; skijašicu koja je u prvoj vožnji zaostala 63 sekunde, kao dijete na ulicama Haitija pronašli misionari

19.02.2021 u 08:13

Bionic
Reading

Na startu jučerašnje veleslalomske utrke na Svjetskom prvenstvu bilo je čak 99 skijašica, mnoge od njih ne dobiju priliku za nastup u Svjetskom skijaškom kupu, tako da ugrabile priliku u Cortini d'Ampezzo

Tako je najsporije vrijeme među djevojkama koje su završile prvu vožnju imala je Celine Marti iz Haitija (2:16.60), 41-godišnja skijašica koja radi kao policajka na aerodromu u Ženevi zaostala je za vodećom jednu minutu, tri sekunde i 38 stotinki.

Kao malu djevojčicu posvojila ju je švicarska obitelj nakon što su je misionari pronašli na ulicama Haitija te se preselila u Ženevu gdje je zavoljela skijanje, a 2017. godine je prvi put predstavljala Haiti na Svjetskom prvenstvu.

'Imam izreku: Ako imaš san, trebaš ga i ostvariti', rekla je jednom prilikom za CNN, a prenosi HRT.

Inače, švicarska skijašica Lara Gut-Behrami (2:30.66) u utorak je postala svjetska je prvakinja u veleslalomu. Gut (29) je do zlata doskijala s trećeg mjesta u prvoj vožnji, a drugu vožnju je odvozila praktički bez greške za svoju treće odličje u Cortini nakon zlata u superveleslalomu i bronce u spustu.

Švicarka je pobijedila sa samo dvije stotinke sekunde ispred Amerikanke Mikaela Shiffrin, koja je bila najbrža u prvom laufu, dok je bronca pripala Austrijanki Katharini Liensberger, koja je zaostala samo devet stotinki, što svjedoči o vrlo izjednačenoj utrci u Italiji.