ostaje u africi

Vahid Halilhodžić u Maroku je dobio otkaz i tri milijuna eura otpremnine, a već mu je drugo jutro stigla ponuda koja se ne odbija

14.08.2022 u 17:03

Bionic
Reading

U četvrtak je i službeno završio mandat Vahida Halilhodžića (70) na mjestu marokanskog izbornika. Nekadašnji trener Dinama s Marokom je izborio nastup na SP u Kataru krajem ove godine, ali ih tamo neće voditi. Posla ga je stajao sukob s najvećim zvijezdama koje je izbacio iz reprezentacije...

Čelnici Nogometnog saveza Maroka i Vahid Halilhodžić (70) na kraju su - nakon nekoliko mjeseci natezanja - dogovorili sporazumni raskid ugovora. Vaha tako neće voditi marokansku reprezentaciju na SP-u u Kataru krajem ove godine gdje su 'Lavovi s Atlasa' u skupini s Hrvatskom, Kanadom i Belgijom.

Halilhodžić će rastanak s Marokancima lakše preboljeti uz tri milijuna eura otpremnine, a uz to je odmah drugog jutra dobio ponudu za novi posao. I to kakvu!

Vahi je navodno ponuđeno mjesto trenera egipatskog velikana Al Ahlyja. Jedan je to od najtrofejnijih klubova na svijetu, a žele ga na klupi u novoj sezoni.

Al Ahly je osnovan prije 115 godina u Kairu, najveći je i najtrofejniji egipatski nogometni klub s 42 titule prvaka, 37 osvojenih Kupova i 11 Superkupova. Ujedno je i najveći afrički klub koji je u povijesti osvojio 10 titula kontinentalnog prvaka, te ukupno 23 ostale titule na klupskom nivou u Africi. Uz sve to je Al Ahly i službeno proglašen najvećim afričkim klubom 20. stoljeća!

Problem je u činjenici da Al Ahly drugu godinu u nizu neće osvojiti egipatsko prvenstvo. Do kraja sezone ostala su još samo četiri kola i sigurno je da Portugalac Ricardo Soares odlazi iz kluba. A njegovo bi mjesto trebao preuzeti baš Vahid Halilhodžić.