teške ozljede

Užas u Londonu; strašan sudar nogometaša u kojem je najgore prošao Jan Vertonghen

30.04.2019 u 22:50

Bionic
Reading

Igrala se 32. minuta prve polufinalne utakmice Lige prvaka između Tottenhama i Ajaxa kad su se u borbi za loptu sudarili Jan Vertonghen i Toby Alderweireld. Između njih je uletio i golman 'kopljanika' Andre Onana, koji je u pokušaju da izboksa loptu pokosio obojicu nogometaša 'spursa'...

Tottenham je od 15. minute na svom terenu gubio 1:0, pokušavali su 'spursi' sve kako bi izjednačili, a u jednom su trenutku na skok u Ajaxov šesnaesterac stigli i bekovi Jan Vertonghen i Toby Alderweireld.

Obojica su krenula na ubačenu loptu, ali golman Ajaxa Andre Onana bio je brži... Istina, Vertonghen i Alderweireld prvo su se sami sudarili, a onda se u njih dodatno zabio i Onana.

Najgore je u cijeloj situaciji prošao Vertonghen koji je praktički nokautirao sam sebe jer je slomio nos tako što je glavom udario u svog suigrača, dok je Onana samo dodao dramatičnost ovom nes(p)retnom sudaru.

Ostali su nakon sudara na travnjaku ležati i Vertonghen i Alderweireld, ali deblji je kraj izvukao desni bek Tottenhama. Odmah se vidjelo da mu je stradao nos, krv je curila na sve strane dok su ga klupski liječnici pokušavali 'zakrpati' kako bi se što prije vratio u igru.

  • +5
Jan Vertonghen ozljeda, Tottenham - Ajax, polufinale Lige prvaka 30.4.2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

I ušao je Vertonghen, ali je nakon samo nekoliko koraka počeo gubiti svijest i padati te je u pratnji liječnika odveden u svlačionicu. Prve informacije govore kako je nesretnom Janu Vertonghenu pukao nos, a čini se da ima i potres mozga...

  • +6
Tottenham - Ajax, Liga prvaka, 1. utakmica polufinala, 30.4.2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia