NESREĆA ZA NESREĆOM

Užas na reliju Dakar; šampion hitno prevezen helikopterom: Prestao je osjećati noge...

10.01.2018 u 10:37

Bionic
Reading

Ovogodišnji reli Dakar počeo je s brojnim nesrećama, padovi s motocikala, prevrtanja automobila, zapaljena vozila... Srećom, zasad bez tragičnih posljedica iako su neki morali odustati

Četvrtu etapu relija Dakar, 444 km dugačke dionice oko San Juan de Macrona, obilježilo je odustajanje dosadašnjeg lidera u konkurenciji motociklista i branitelja naslova Britanca Sama Sunderlanda koji je prilikom jednog malog skoka nad jarkom imao teže 'slijetanje'. Nije pao, ali je osjetio neizdrživu te je nešto kasnije stisnuo gumb za pomoć

Sunderlandu, koji je dobio dvije od prve tri etape, prvo je na licu mjesta ukazana pomoć, a zatim je helikopterom prebačen u bolnicu.

'S obzirom na okolnosti njegova situacija je loša. Osjetio je snažnu bol u donjem dijelu leđa, vozio je još par kilometara, a onda pozvao pomoć. U tome trenutku preostao je osjećati noge', pričao je o dramatičnim detaljima šef KTM-a Alex Doringer te dodao:

'Razgovarao sam s njime, rekao je da boli, ali liječnici još nisu utvrdili što je razlog.'

  • +5
Reli Dakar, Sam Sunderland, 2018. Izvor: Reuters / Autor: ANDRES STAPFF

Nakon njegovog odustajanja vodstvo je preuzeo Francuz Van Beveren koji je pobijedio u četvrtoj etapi s više od pet minuta prednosti pred sunarodnjakom Xavierom De Soultraitom.  Van Beveren u ukupnom poretku vodi sa 1:55 minute prednosti pred Čileancem Pablom Quintanillom.

U konkurenciji automobilista slavio je Loeb ispred Španjolca Carlosa Sainza i Francuza Stephanea Peterhansela. U ukupnom poretku i dalje vodi Peterhansel ispred Loeba (+6:55) i Sainza (+13:06).

Spomenimo kako u konkurenciji automobila u natjecanju više nisu argentinska vozačica Alicia Reina i suvozač Carlos Dante Pelayo (Toyota) čija je 'jurilica' potpuno izgorjela u trećoj etapi, a oni su jedva izvukli živu glavu. Snimke buktinje od automobila možete pogledati ispod teksta.

Reli Dakar - izgorjelo vozilo Alicije Reine
Reli Dakar - Alicia Reina i suvozač su bježali iz gorućeg automobila