piquet kritičan

'Gdje god se Fernando Alonso pojavi, on izaziva probleme!'

05.01.2018 u 17:12

Bionic
Reading

Bivši prvak Formule 1 Nelson Piquet smatra da je Fernando Alonso ostao na samo dvije svjetske titule, jer izaziva probleme u svakoj momčadi u kojoj se pojavi...

Podsjetimo, 36-godišnji španjolski vozač na glasu je kao najkompletniji u Formuli 1, no na titulu prvaka čeka još od davne 2006. godine kada je s Renaultom trijumfirao dvije sezone u nizu.

  • +5
Formula 1, Velika nagrada Meksika Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Epizode s McLarenom i Ferrarijem za Alonsa su se pokazale prilično lošima, a trenutna suradnja s ekipom iz Wokinga u posljednje tri godine nije donijela niti jedno pobjedničko postolje, ponajviše zbog očajnog Hondinog motora kojeg su se napokon riješili.

Fernandove promjene momčadi u karijeri su se pokazivale kao promašaji, ali neki smatraju da je za neuspjehe kriv upravo karakter slavnog Španjolca.

'Imao je priliku postati prvak tri, četiri ili pet puta, ali gdje god se pojavi nastaju problemi. Kreirao je mnogo problema i svi ga tada napuštaju,' mišljenje je trostrukog F1 prvaka Nelsona Piqueta koji je dodao:

'Alonso je fantastičan vozač bolida, ali je loš u radu s momčadi. A i nije dovoljno strpljiv.'

Zanimljivo, Piquetov sin Nelsinho morao je napustiti elitno automobilističko natjecanje nakon skandala kada mu je naređeno od strane Briatorea da se namjerno zabije u zid u Singapuru 2008. godine kako bi Alonso lakše pobijedio. Nikad se nije vratio u Formulu 1. Nije ni čudno na je otac spreman na ovakvu kritiku...