ACO I IGRAČI STIGLI U ZAGREB

'Uspjeli smo podići hrvatsku košarku iz gliba!'

10.07.2016 u 14:25

Bionic
Reading

Aco Petrović i hrvatski košarkaši vratili su se u Hrvatsku nakon impresivne pobjede u Torinu i plasmana na Olimpijske igre u Riju. Izbornik je siguran da ova ekipa ima što za reći na najvećem sportskom događaju godine...

'Svi smo mi htjeli izdići našu košarku iz gliba i uspjeli smo. Što će biti u Riju, vidjet ćemo,' izjavio je Aleksandar Petrović po dolasku u Hrvatsku, nakon sjajnih pobjeda protiv Grčke i Italije na predkvalifikacijskom turniru u Torinu koji se osvrnuo na svoj pritisak na suce tijekom utakmica:

'Neke moje tehničke pogreške bile su ciljane. Ova Hrvatska je drukčija jer igra obranu do krajnjih granica. Prvo poluvrijeme protiv Grka, izuzev moje tehničke, bilo je najbolje poluvrijeme u zadnjih deset godina.'

Hrvatsku sada čeka težak izazov: ostvariti dobar rezultat na najvećem sportskom događaju godine, Olimpijskim igrama u Riju.

'Igra se svaka dva dana, imamo pet utakmica i pričekat ćemo do večeras da vidimo tko su nam protivnici. Nitko protiv nas nije favorit. Već 26. putujemo u Argentinu protiv koje igramo tri prijateljske utakmice. Sve to dogovorili smo prije dva mjeseca, znači da smo vjerovali,' otkrio je naš strateg te najavio kako će voditi baš ovih 12 igrača u Rio kojima najviše vjeruje.