Allegri se oglasio

Uoči Mandžukićevog transfera u Manchester bivši trener Juventusa kazao što zaista misli o nezadovoljnom Hrvatu

17.10.2019 u 09:01

Bionic
Reading

Već tjednima se govori kako bivši hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić u siječnju sigurno napušta Juventus u kojem je ostao u drugom planu nakon što je na klupu kluba iz Torina stigao Maurizio Sarri koji mu je jasno dao do znanja da na njega ne računa

No, usprkos tome što 33-godišnji Mario Mandžukić nije u krugu igrača za Juventus za njega je interes pokazalo nekoliko velikih klubova među kojima je najkonkretniji Manchester United s kojim je stasiti Slavonac navodno sve dogovorio.

Nogometni analitičari mišljenja su kako je Maurizio Sarri pogriješio što se samo tako olako odrekao igrača koji uvijek daje 100% na terenu i kojeg ugovor za Juventus, po kojem zarađuje više od pet milijuna eura godišnje, veže do ljeta 2021.

Ne tako davno, kod bivšeg trenera Juventusa Massimiliana Allegrija, Mandžukić je od ljeta 2015. bio – nezamjenjiv. No, odlaskom Allegrija, koji je s Juventusom osvojio pet titula prvaka Serie A, četiri kupa, dva Superkupa, ali i izgubio dva finala Lige prvaka, Mandžukić je postao nepoželjan.

'Mandžukić je za mene poseban igrač zato što mi je dao nevjerojatnu mogućnost manevriranja. Sjajan je nogometaš… Znate, često je mijenjao klubove i imao je težak put do uspjeha', kazao je Allegri dodavši:

'Ostao je u jednom klubu gotovo pet godina i to je jedan od mojih najvećih uspjeha', sa smiješkom je kazao Allegri aludiravši na činjenicu kako je Juventus prvi Mandžukićev klub u karijeri u kojem je ostao duže od dvije sezone. Nije ga Mandžo bez razloga nazvao 'velikim trenerom, učiteljem i džentlmenom.'