Teške riječi

Bahati Englezi popljuvali Marija Mandžukića: 'Ma što će on u Manchester Unitedu? Ovdje je nepoželjan'

16.10.2019 u 19:25

Bionic
Reading

The Guardian se ne slaže s odlukom Manchester Uniteda da se pojača bivšim hrvatskim reprezentativcem

Mario Mandžukić je na pragu potpisa za Manchester United. Navodno su ostale još samo formalnosti i bivši hrvatski reprezentativac u siječnju postaje prvi Hrvat u redvoima ovog engleskog velikana koji ga je želio još ljetos. Maurizio Sarri ne računa na Mandžukića i ove sezone mu nije dao ni minutu u dresu Juventusa pa je logično da će na zimu otići iz kluba. Unitedu pak nedostaje netko tko će zabijati, a Mandžo je tu profesionalac.

Njegov budući klub trenutno je na 12. mjestu premijerligaške ljestvice, a trener Ole Gunnar Solskjaer je na rubu otkaza. Njega bi trebao zamijeniti Massimiliano Allegri, no to Mandži ne mijenja puno. Oba trenera ga žele i sve je izvjesnije da će obući dres Uniteda ove zime. I dok su treneri oduševljeni mogućnošću da viceprak svijeta dođe u njihovu svlačionicu, ima i onih kojima nije drago zbog toga.

Među njima su i novinari engleskog The Guardiana koji očito još nisu preboljeli poraz u Rusiji koji im je nanijela Hrvatska u polufinalu mundijala upravo golom Mandžukića za 2:1.

'Prvo ime na popisu za zimski šoping Manchester Uniteda je Mario Mandžukić koji od svibnja nije odigrao ni minute u službenim utakmicama za Juventus. Hrvat je u Juventusu poželjan kao Paul Simon na koncertu Arta Garfunkela', napisali su bahati Englezi pa dodali:

'United se mora zapitati zašto dovodi Mandžukića, a ne, recimo, Edinsona Cavanija koji je daleko efikasniji napadači i došao bi za relativno nisku odštetu jer mu na ljeto istječe ugovor s PSG-om', stoji u tekstu Guardiana.