ugodno iznenađenje

Umjesto Messija, Barca u napadu sa 16-godišnjim klincem: Talent kojeg je jedva zadržala...

25.08.2019 u 14:09

Bionic
Reading

Ove nedjelje u dvoboju protiv Betisa trebao bi za Barcelonu debitirati mladi Ansu Fati i postati drugi najmlađi nogometaš u povijesti katalonskog kluba...

Nakon poraza od Athletica na otvaranju španjolskog prvenstva, trener Ernesto Valverde mora pronaći dobitnu formu protiv Betisa ove nedjelje, ali Barcelona ima problema s ozljedama.

U napadu nedostaje ozlijeđeni Luis Saurez, a niti Lionel Messi nije spreman odigrati 90 minuta pa su u Barceloni užurbano tražili partnera Antoineu Griezmannu za ovaj nedjeljni dvoboj i pronašli ga u 16-godišnjaku.

Riječ je o mladom napadaču iz Gvineje Bisau koji se zove Ansu Fati i ako prema najavama zaigra protiv Betisa, postat će drugi najmlađi debitant u povijesti Barcelone.

Fati se dokazao u mlađim kategorijama kao najbolji strijelac Barce, a klub ga je jedva zadržao ovog ljeta i produžio mu ugovor do 2022. godine, s obzirom da je Manchester United ozbiljno zagrizao i pokušao ga preoteti.

Na kraju je mladi Ansu ostao i ovog tjedna priključen je seniorskoj momčadi te mu se smiješi nastup na Camp Nouu, o kojem je zasigurno sanjao još od dječačkih dana. Možda je to početak jedne velike nogometne karijere...