de ligt na klupi

Najtraženiji talent svijeta došao u Juventus i odmah požalio: Nisam to baš očekivao, ali...

25.08.2019 u 13:44

Bionic
Reading

Iako je Juventus platio 86 milijuna odštete za Matthijsa de Ligta, Maurizio Sarri nizozemskog stopera uopće nije koristio protiv Parme čime ga je neugodno iznenadio...

Mladi 19-godišnji stoper bio je jedan od heroja prošlosezonskog izdanja Lige prvaka u kojem je upravo njegovim golom Ajax izbacio Juventus iz natjecanja, što ga je učinilo najtraženijim mladim nogometašem ovog ljeta na nogometnom tržištu.

  • +3
Liga prvaka, četvrtfinale: Juventus - Ajax Izvor: Pixsell / Autor: Mark Kerton/Press Association/PIXSELL

De Ligt je na kraju odlučio potpisati za torinski klub, tvrdio je kako je jedan od razloga njegovog dolaska i novi trener Maurizio Sarri, no talijanski stručnjak brzo ga je razočarao.

Naime, na otvaranju Serie A protiv Parme posjeo ga je na klupu i natjerao da gleda cijelu utakmicu s nje, dok su stoperski par činili strijelac pobjedničkog pogotka Giorgio Chiellini te Leonardo Bonucci.

'Nisam to očekivao, treninzi to nisu dali nagovijestiti. Naravno, draže bi mi bilo da sam igrao, ali moram biti realan. Dvojac koji je danas igrao dugo je na glasu kao jedan od najboljih na svijetu. Morat ću se boriti za svoje mjesto u početnom sastavu,' priznao je Matthijs de Ligt.

Za De Ligta bi bila katastrofa da cijelu sezonu provede na klupi, no Juventus igra u tri natjecanja, Seriji A, Ligi prvaka i talijanskom Kupu te sva tri želi osvojiti pa će zasigurno biti prilike za svakog od stopera pokazati što zna. Nizozemcu je svakako cilj tijekom proljeća doći u top formu i u ključnim utakmicama zaslužiti povjerenje trenera Sarrija...