slab kod kuće

Realu Santiago Bernabeu više ništa ne znači: Ovo je već zabrinjavajuće...

25.08.2019 u 09:32

Bionic
Reading

Nakon što je prošle sezone izgubio čak 17 bodova na svom stadionu u španjolskom prvenstvu i posrnuo protiv Ajaxa u Ligi prvaka, Real Madrid nastavio je s lošim navikama ove subote protiv Valladolida...

Nešto ozbiljno ne štima s 'kraljevima' i to već dugo. Nakon osvajanja treće uzastopne Lige prvaka i odlaska Cristiana Ronalda momčad je dramatično pala, a ni Lopetegui ni Solari ni povratnik Zidane čini se da ne nalaze recept kako je trgnuti.

  • +3
International Champions Cup: Real - Atletico Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ponovilo se to i ove subote u dvoboju protiv Valladolida na Santiago Bernabeu, u kojem se Real dugo mučio, a kad je napokon poveo u 82. minuti pogotkom Karima Benzeme, šest minuta kasnije Sergi Guardiola je izjednačio i donio bod gostima.

Real je uoči susreta imao problema s ozljedama, Hazard i Mendy nisu pomogli pomoći, kao ni suspendirani Luka Modrić no neke stvari već se dugo ponavljaju i djeluju zabrinjavajuće.

Naime, madridskoj momčadi domaći stadion više kao da ništa ne znači. Prošle sezone doživio je na njemu čak pet poraza u Primeri, u dvobojima s Levanteom, Sociedadom, Gironom, Barcelonom i Betisom te izgubio ukupno 17 bodova.

Još gore je bilo u Ligi prvaka u kojoj je donio trijumf iz Amsterdama protiv Ajaxa pa onda doživio blamažu usred Madrida i ispao.

Isto se nastavlja u novoj sezoni, a Zidane nije preko ljeta uspio pravim pojačanjima ojačati sastav, igraju mu otpisani Bale i James Rodriguez pa će imati velikih problema vratiti svoje igrače pobjedničkim navikama. Jedina olakotna okolnost je ta da je sezona tek počela, a u natjecanju u kojem Real najviše toga želi napraviti, u Ligi prvaka bitno je tempirati formu tek za proljeće...