DINAMO - ŠAHTAR 1:1

Ukrajinsko polufinale Kupa Uefa bez pobjednika

30.04.2009 u 20:19

Bionic
Reading

U prvoj utakmici polufinala Kupa Uefa u Kijevu su Dinamo i Šahtar odigrali bez pobjednika (1:1). Gosti su prvo u 22. minuti zatresli vlastitu mrežu, a nespretni strijelac je bio Chygrynskiy, dok je u 68. minuti izjednačio Fernandinho

Prvo europsko ukrajinsko polufinale završilo je miroljubivo, 1:1. Šahtar se neporažen vraća u Donjeck gdje će 7. svibnja pokušati izboriti prolaz protiv mrskog suparnika Dinama.

U utakmicu je bolje ušao domaćin, koji je nakon nekoliko solidnih pokušaja u 22. minuti s(p)retno stigao u vodstvo. Strijelac je bio gostujući branič Dmitri Chygrynskiy kojeg je lopta pogodila u nogu te se odbila u mrežu vlastitog vratara Andreya Pyatova. Nastavak je donio nešto opasniji Šahtar, koji je stigao do vrijednog izjednačenja u 68. minuti. Fernandinho je s nekoliko metara na asistenciju Jadsona utišao pune tribine stadiona Valeri Lobanovskiy.

Za Dinamo su Sablić i Vukojević odigrali cijelu utakmicu, a hrvatski veznjak dobio je u 42. minuti i žuti karton zbog prekršaja. Svih 90 minuta odradio je i Darijo Srna za Šahtar.

Dinamo - Šahtar 1:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 - Chygrynskiy (22-ag), 1:1 - Fernandinho (68)

Dinamo K.: Boguš; Betao, Sablić, Yussuf, El Kaddouri; Correa (od 82. Cernat), Vukojević, Ninković; Bangoura (od 46. Ghioane), Alijev, Milevski

Šahtar: Pjatov; Srna, Kučer, Čigrinski, Rat; Hubschman, Duljaj; Ilsinho (od 56. Willian), Jadson (od 76. Lewandowski), Fernandinho; Luiz Adriano (od 46. Gladki)