STADION COWBOYSA

UFC priprema najveći spektakl u svojoj povijesti

04.05.2012 u 11:12

Bionic
Reading

Na novinskoj konferenciji uoči borilačke večeri UFC on FOX 3 predsjednik najmoćnije MMA organizacije Dana White otkrio je da bismo u siječnju mogli vidjeti nevjerojatan spektakl u isto tako impresivnom okruženju

UFC se više ne zadovoljava dvoranama koje primaju 10 do 15 tisuća ljudi. Taj je borilački sport  sve popularniji, a ako su u pitanju mečevi najvećih zvijezda, tada nema dovoljno mjesta za sve zainteresirane koji žele vidjeti najjače gladijatore današnjice u akciji.

Zato u UFC-u već dugo vremena žele pojedine spektakle preseliti na nogometne stadione, a Dana White je otkrio da bi se najveći u povijesti te organizacije mogao održati u siječnju.

'Pokušavamo dogovoriti neke velike borbe. Ako sve bude išlo prema planu, tada bi se veliki meč mogao održati u siječnju u Las Vegasu, Torontu ili Dallasu. U slučaju da stvari krenu kako bi trebale, spremni smo razgovarati o Dallasu, stadionu Cowboysa ili kako ga već zovu', rekao je White.

Nazočne novinare je zanimalo je li borba UFC-ovih prvaka u poluteškoj i srednjoj kategoriji Jona Jonesa i Andersona Silve ta koja bi ispunila tribine zdanja koje ima kapacitet 110 tisuća mjesta.

'Ne znam, vidjet ćemo što će se dogoditi', ostao je tajanstven prvi UFC-ov čovjek koji je tako pred sebe stavio težak zadatak.

Naime, nije lako napuniti stadion na kojem igraju Dallas Cowboysi i zato će u UFC-u morati dogovoriti neke od borbi koje bi želio vidjeti svaki MMA fan, a meč Jonesa i Silve definitivno spada u tu kategoriju.

Inače, spomenimo da rekord po broju gledatelja koji su nazočili nekoj UFC-ovoj priredbi drži Torontov Rogers Center. Dana 30. travnja 2011. na UFC-u 129: St-Pierre – Shields na tribinama su bile 55.724 osobe.

Zasad samo u igrici, ali uskoro možda i u stvarnosti