čeka se 17.10.

Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Dinama zbog navijača; evo u čemu je najveći problem

03.10.2019 u 13:49

Bionic
Reading

Zbog sukoba navijača Manchester Cityja i Dinama na tribinama stadiona Etihad, o kojem se nije previše pisalo, ipak se oglasila Uefa koja je pokrenula disciplinski postupak te se očekuju kazne za oba kluba

Kako se u kratkom priopćenju Uefe doznaje navijačka skupina Dinama Bad Blue Boys, kojih je na Etihadu bilo oko 1500, kriva je za trganje sjedalica i ubacivanje istih na teren te je pokrenut disciplinski postupak.

'Hoćemo pobjedu' i 'Dinamo, Dinamo' ponajviše se skandiralo iz grla simpatizera hrvatskog prvaka dok su se domaći navijači povremeno javljali kako bi kontrirali BBB-ima.

Tada su Dinamovi navijači dobili bitku na tribinama iako su bili brojčano slabiji na Etihadu gdje je hrvatski prvak igrao utakmicu drugog kola Lige prvaka. No, lijepa slika koja je tada otišla u svijet brzo promijenila zbog disciplinskog postupka.

No, Uefa je objavila kako je također pokrenut disciplinski postupak protiv navijača Manchester Cityja zbog ubacivanja raznih predmeta na travnjak, a istražuje se i navodna tučnjava koja se dogodila. Kako je izgledala gužva na tribinama pogledajte OVDJE.

Ukratko, zbog štete koja je napravljena na stadionu zagrebački Dinamo mogao bi biti najmanje financijski kažnjen, a do 17. listopada, kada će kazna biti poznata, čelnici 'modrih' će loše spavati.

Inače, prije utakmice nikakvih nereda nije bilo po Manchesteru gdje su u središtu grada viđeno mnogobrojni navijači Dinama. No, jedna iskra očito je bila dovoljna za nove nerede i novu kaznu.

  • +12
Navijači Dinama u Manchester Cityju Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX