zamjena za mourinha

'Ubojica dječjeg lica' preuzima United?! Legendarni napadač vraća se na Old Trafford

18.12.2018 u 21:46

Bionic
Reading

Jose Mourinho je prošlost, na Old Traffordu se žurno traži novi trener. Kandidata je nekoliko, imena su strašna jer tu su 'teškaši': Zinedine Zidane, Mauricio Pochettino, Antonio Conte, Ryan Giggs, Laurent Bland, Guus Hiddink... No, čini se kako bi 'crvene vragove' preuzeti mogao netko iz 'drugog plana'

Engleski mediji bez prestanka kalkuliraju s imenom novog trenera Manchester Uniteda, iz sata u sat se pojavljuju nove 'face', no čini se kako je krug potencijalnih kandidata sve uži. Čelnici Uniteda odlučili su kako bi nasljednik Josea Mourinha morao biti netko iz mlađe garde, no dovoljno iskusan i voljan izdržati početni pritisak - kako onaj iz vana, tako i onaj svlačionice.

Tijekom dana i sve su se svjetske kladionice uključile u izbor novog trenera 'crvenih vragova', u ponudi su - s više ili manje izgleda - Zinedine Zidane, Mauricio Pochettino, Antonio Conte, Ryan Giggs, Laurent Bland, Guus Hiddink..

I onda se tijekom utorka navečer pojavilo novo ime. Ne baš potpuno neočekivano, ali definitivno iz drugog plana. Bivši napadač Uniteda i norveške reprezentacije - Ole Gunnar Solskjaer (45)! Da, 'ubojica dječjeg lica', napadač koji je u Unitedu proveo čak 11 sezona, a dugo je godina sir Alexu Fergusonu bio 'jocker s klupe' koji je zabijao odlučujuće golove i donosio najvažnije i najveće trofeje. A s Unitedom ih je osvojio ukupno 12.

Solskjaer je za Manchester United igrao od 1996. do 2007. godine te je u 366 utakmica u svim natjecanjima zabio 126 golova, od kojih je najznačajniji onaj pobjednički u finalu Lige prvaka 1999. godine protiv Bayerna.

Nakon igračke karijere je tri godine vodio rezervnu momčad Manchester Uniteda da bi od 2011. do 2014. bio trener Moldea s kojim je osvojio dva naslova prvaka Norveške, a nakon kratkog boravka u Cardiff Cityju, prije tri je godine ponovno sjeo na klupu Moldea.

  • +8
Premier liga, Liverpool - Manchester United Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Uz Solskjaera kao kandidat za privremenog menadžera Uniteda spominje se još jedan bivši igrač i pomoćni trener kluba Mike Phelan (56). On je za United nastupao od 1989. do 1994. godine, a zatim je 14 godina bio u stručnom stožeru kluba.