zaslužena nagrada

U svlačionici Dinama sprema se slavlje; ova će dvojica imati dobar razlog da počaste suigrače

25.10.2019 u 17:30

Bionic
Reading

Trener Dinama Nenad Bjelica i klupski čelnici odlučili su kako je sada najbolje vrijeme da se 'modra' momčad osigura i za sljedećih nekoliko sezona. Tako će za početak dva samozatajna, ali izuzetno važna igrača potpisati nove ugovore s Dinamom

Marin Leovac (31) i Kevin Theophile-Catherine (29) standardni su prvotimci sjajne momčadi Dinama koja iz utakmice u utakmicu oduševljava, prije svega u Ligi prvaka, a potom i u Hrvatski Telekom Prvoj ligi.

No, obrambenom dvojcu u ljeto 2020. godine završavaju aktualni ugovori s Dinamom, te su čelnici kluba i trener Nenad Bjelica odlučili kako je sada najbolji trenutak da im se ponude novi, 'podebljani' ugovori.

Obojica su na Maksimir stigla u ljeto prošle godine, Leovac za 300.000 eura iz grčkog PAOK-a, a francuski stoper je u redove 'modrih' došao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s momčadi St. Etiennea.

  • +39
Šahtar - Dinamo, 3. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: SERGEY DOLZHENKO

Prema informacijama iz izvora bliskih klubu, Leovac i Theophile-Catherine u planovima su Nenada Bjelice i za sljedeće sezone te će im Dinamo ponuditi financijski 'pojačane' ugovore. To je ujedno i nagrada za sjajne partije koje su obojica ove sezone odigrali u plavome dresu.

Leovac i Theophile-Catherine samo su prvi u nizu igrača iz aktualnog sastava kojima će klub ponuditi nove ugovore. Ubrzo bi ponude trebali dobiti Mario Gavranović (29) i Petar Stojanović (24) jer im ugovori završavaju u siječnju 2021. godine te bi i ovdje Dinamo morao što prije reagirati.