ovo se ne smije ponoviti

Niko Kovač opasno 'visi'; prvi čovjek Bayerna našem je treneru poslao oštro upozorenje

24.10.2019 u 11:07

Bionic
Reading

Nogometaši Bayerna u Ligi prvaka ove sezone imaju sve tri pobjede, a u Bundesligi su trenutno treći s bodom zaostatka za Borussijom (M) i Wolfsburgom. No, sve to nije dovoljno, od Nike Kovača očekuje se da dodatno 'upregne' momčad ili mu ne gine otkaz

Izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge (64) s klupskim je čelnicima, stručnim stožerom i igračima na večeri proslavio pobjedu Bavaraca na teškom gostovanju kod Olympiakosa u Pireju. Slavio je Bayern 3:2, bilo je 'čupavo' do samog kraja, ali tri su boda osvojena, momčad Nike Kovača ima maksimalan učinak od sve tri pobjede u Ligi prvaka.

No, sve to nije dovoljno, barem ako se Rummeniggea pita. Zato je direktor pred svima održao 'vatreni' govor u kojem nikoga nije poštedio. Dijelovi njegovog istupa nekako su izašli u javnost, a posebno su zanimljivi oni koji su upućeni treneru Niki Kovaču.

'Čini mi se da ova momčad trenutno nema pravi mentalitet', kazao je Rummenigge i oštro nastavio:

'Zbog toga ćemo, ako se nešto ubrzo ne promijeni, imati velikih problema. Svima mora biti jasno da će sezona, ako ovako nastavimo, biti neuspješna. Želim vas podsjetiti i upozoriti da smo u posljednjih nekoliko prvenstvenih utakmica gubili važne bodove protiv trećerazrednih momčadi! To se više ne smije događati...'

Više nego jasna poruka za Kovača i njegove igrače. Rummenigge ne skriva kako nije ljubitelj lika i djela bivšeg hrvatskog izbornika koji je u ljeto 2018. godine preuzeo momčad Bayerna. I prošle ga je sezone otvoreno kritizirano, no nakon što je Kovač osvojio dvostruku krunu legendarni Kalle je ublažio kritike. Ali, s vremena na vrijeme pusti koju 'otrovnu strelicu' namijenjenu Kovaču.

Sad je Rummenigge, barem što se Bundeslige tiče, došao na svoje. Činjenica je kako je Bayern u Bundesligi ostvario najlošiji start u posljednjih devet godina, od moguća 24 boda osvojio je samo 15, a posebno bole bile su posljednje dvije prvenstvene utakmice - prvo domaći poraz 2:1 od Hoffenheima, a onda i neočekivani remi 2:2 u gostima kod očajno lošeg Augsburga.

Niko Kovač vremena nema, a uz sve probleme ostao je i bez dva standardna prvotimca, ozlijeđena su oba stopera. Niklas Süle (24) izgubljen je na duže vrijeme jer ga čeka operacija ligamenata koljena, a protiv Olympiacosa stradao je najskuplji Bayernov igrač u klupskoj povijesti - francuski reprezentativac Lucas Hernandez (23). On je ovog ljeta za 80 milijuna eura stigao iz Atletico Madrida, a sada su mu stradali ligamenti gležnja i čekaju ga najmanje dva mjeseca pauze.

  • +4
Olympiacos - Bayern, 3. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: GEORGIA PANAGOPOULOU

Ionako klimava obrana Bavaraca tako je dodatno oslabljena, a posebno zabrinjava podatak kako je Bayern na posljednjih pet utakmica u svim natjecanjima primio po dva gola. Problemi su veliki, jasno je to i Rummeniggeu, ali traže se pobjede.

'Nekoliko smo prošlih utakmica odigrali vrlo nepažljivo, nastavimo li tako to bi nas moglo dovesti u velike probleme', rekao je Rummenigge i nastavio:

'Imamo sreću da smo u prvenstvu samo na bod zaostatka za vodećima, već u subotu možemo preuzeti sam vrh ljestvice. Zato svi zajedno moramo maksimalno 'stisnuti' i protiv Union Berlina uzeti sva tri boda. Jedino mjesto koje Bayern zaslužuje je ono na vrhu, to svima mora biti kristalno jasno', zaključio je Rummenigge.

Izvori bliski Bayernu njegov 'vatreni' govor momčadi i stručnom stožeru povezuju s događajima koji ne idu na ruku Niki Kovaču. Naime, Rummenigge već neko vrijeme ima svog čovjeka u pričuvi, radi se o bivšem treneru Red Bull Leipziga Ralfu Rangnicku (61) koji bi trebao naslijediti Kovača na klupi Bavaraca.

Bivši hrvatski izbornik bi već 15. studenog trebao ostati bez svog najvećeg zaštitnika unutar samog kluba jer je najavljeno kako će na Godišnjoj skupštini Bayerna predsjednik Uli Höness (67) objaviti svoje povlačenje. Kovač će se bez njegove 'zaštite' naći na vjetrometini, a to znači da je rastanak s minhenskim velikanom sve bliže. Imao Kovač rezultate ili ne, naći će mu neku manu...