POČINJU TEŠKI PREGOVORI

U Realu nikako ne smiju prekrižiti Luku Modrića, jer traženi iznos koji dolazi iz Engleske graniči s ludilom

30.11.2018 u 06:46

Bionic
Reading

Španjolski i engleski mediji složni su u tome da je Tottenhamov veznjak Christian Eriksen zamjena za Luku Modrića u madridskom Realu, ali 'kraljevski klub' mogla bi ohladiti cijena koju su postavili 'spursi'

U Realu su se odlučili zahvaliti nekim svojim zvijezdama koje su proteklih godina bili neizostavni kotačići u uspjesima, a među njima se spominje i ime Luke Modrića (33).

Hrvatski kapetan poslije povrataka sa SP-a, na kojem je odveo Hrvatsku do srebra, više ne uživa potporu uprave, a i predsjednik Florentino Perez sve je bliže opciji da proda Modrića dok još može nešto zaraditi, jer našem veznjaku ugovor istječe u lipnju 2020.

No tko bi mogao zamjeniti hrvatskog virtuoza koji je od svojeg dolaska na Santaigo Bernabeu (2012.) osvojio četiri Lige prvaka, po tri Europska superkupa i Fifina svjetska prvenstva klubova te po jedno španjolsko prvenstvo i Kup kralja?

U Realu smatraju da bi idealna zamjena bila Christian Eriksen (26), koji već godinama uspješno nosi dres Tottenhama. 'Kraljevi' su obiljno zagrizli, a njemu ugovor, isto kao i Modriću, istječe u ljeto 2020.

  • +28
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

No 'spursi' su poznati kao čvrsti pregovarači, u Realu to najbolje znaju, jer su im recimo skupo platili Garetha Balea (101 milijun eura), ali ovo što sada zahtijevaju u londoskom klubu graniči s ludilom – cijena za Eriksena je 250 milijuna eura. Da, nije greška!

Istodobno je Tottenham krenuo u pregovore sa svojim igračem oko novog, puno izdašnijeg ugovora, s kojim bi ga još čvršće vezao pa je pred Realovim vodstvom težak zadatak kako spustiti cijenu za Eriksena na razuman iznos, inače im ne bi bili pametno odreći se Modrića.