AKO JE OVO ISTINA...

U kvalifikacijama pale teške optužbe: To je sramota za tako razvijenu državu

14.11.2017 u 14:06

Bionic
Reading

Vodstvo honduraške nogometne reprezentacije optužilo je Australce za špijunažu uoči njihovog uzvratnog susreta u dodatnim kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2018. godine koji je na rasporedu 15. studenog u Sydneyju.

Izbornik honduraške vrste Jorge Luis Pinto je optužio Australce da su njihov trening snimali dronom kako bi na taj način došli do informacija.

'To je sramota za tako razvijenu državu kao što je Australija. Kada su oni stigli u Honduras pregledali su svaku sobu, svaku kupaonicu i prostoriju u hotelu. Posebno su provjerili svaki kutak našeg stadiona da ih možda ne snimamo. Užasno smo razočarani, ovo je jasan primjer špijunaže u nogometu,' kazao je Pinto.

  • +7
Kvalifikacije za SP 2018., Honduras - Australija, prva utakmica Izvor: Reuters / Autor: JORGE CABRERA

Australci naravno, sve demantiraju, premda su u Hondurasu koristili dron za snimanje svojih treninga. 'Socceroosi' tvrde kako je dron koji je uočen iznad stadiona ANZ pripadao djeci iz obližnjeg Cathy Freeman parka.

'Baš kao što je VAR (video assistant referee) tehnologija ušla u nogomet, tako su i dronovi postali alat sportske špijunaže,' dodao je Pinto.

Prva utakmica između Hondurasa i Australije završila je bez pogodaka, a uzvrat je u srijedu u Sydneyju u 10.00 sati po hrvatskom vremenu.