legenda u suzama

Emotivni krah kapetana 'azzurra': Gotovo je, vrijeme me pregazilo...

14.11.2017 u 09:10

Bionic
Reading

Italija je u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija za SP 2018. u Rusiji u Milanu odigrala 0:0 protiv Švedske i ostala bez nastupa na Mundijalu po prvi puta nakon 60 godina! Kapetan 'azzurra' Gigi Buffon u suzama je završio reprezentativnu karijeru

Bio je to najteži trenutak u dugoj i bogatoj karijeri Gigija Buffona (39). Italija po prvi puta nakon 60 godina nije uspjela izboriti završnicu SP-a, ova generacija 'azzurra' neće vidjeti Mundijal u Rusiji sljedeće godine. Remijem 0:0 u Milanu i jednim od najvećih neuspjeha talijanske reprezentacije završila je i Buffonova era u državnom dresu.

Il grande Gigi nakon utakmice nije skrivao emocije, rasplakao se pred televizijskim kamerama.

'Završio sam, vrijeme je tiranin koji me pregazio. Nije mi žao zbog mene, već zbog cijele reprezentacije. Nismo uspjeli ostvariti nešto jako bitno cijelom društvu', govorio je uplakani Buffon i dodao:

'Tužan sam jer je moja zadnja utakmica završila ispadanjem s Mundijala...'

Dva je desetljeća Buffon bio standardni član 'azzurra', od 1997. godine odigrao je 175 utakmica. Ovakav kraj nije očekivao, planirao je oprostiti se na SP-u.

'Budućnost talijanskog nogometa? Postoji, jer imamo dobre igrače. Ružno je završiti ovako. Pozdravljam sve, a reprezentaciju ostavljam Gianluigiju Donnarummi', zaključio je kroz suze Gigi Buffon. Osim njega, od reprezentacije su se oprostili Chiellini, Barzagli i De Rossi.

  • +5
Gianluigi Buffon - legendarni talijanski golman Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia